Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

2 korintiers

Titel : 2 korintiers
Auteur(s) : Spanje
EAN : 9789043515597
Uitgever : Kok
Prijs : € 33,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
2 korintiers

profiel van een evangeliedienaar

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek 2 Korintiërs: Profiel van een evangeliedienaar, is geschreven door dr. T. van Spanje en is één van de commentaardelen in het Commentaar Nieuwe Testament. Deze serie staat onder redactie van prof. dr. J. van Bruggen, hoogleraar aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) te Kampen.

De reeks vormt een voortzetting van de sinds 1922 verschenen 'Kommentaar op het Nieuwe Testament'. Deze Derde serie staat in principiële continuïteit met de vorige, maar kent een gewijzigde opzet: ze is nu onderverdeeld in afdelingen. Naast de commentaar delen verschijnen tevens thematische overzichtsdelen.

Wanneer Paulus 2 Korintiërs gaat schrijven, is hij inmiddels in een belangrijke fase van zijn zendingswerk beland. Bijna aan het eind gekomen van zijn 'derde' zendingsreis, staat hij op het punt terug te reizen naar Jeruzalem om daar namens de christenen uit de volken de collecte voor de moedergemeente af te dragen. Het collectegeld van de Korintiërs moet echter nog worden afgehaald. Voordat hij daartoe zijn derde (en laatste) bezoek aan de Korintiërs kan brengen, moet hij onder meer de beschuldigingen van zijn opponenten in Korinte weerleggen. Zij hebben hem namelijk als apostel gediskwalificeerd: Paulus is eigenlijk niet meer - en eigenlijk nog minder! - dan een van de zovele rondtrekkende quasi-interessante figuren (de sofisten) die hun hoorders proberen te imponeren. Uitgedaagd door deze opponenten en hun aanhang in Korinte profileert Paulus zich in zijn brief als gezaghebbende apostel van Jezus Christus.

In dit commentaar worden inzichten uit het Paulusonderzoek van de laatste jaren vruchtbaar gemaakt voor de exegese van deze brief. Hierdoor wordt het beeld scherper en ontstaat er een verfrissende kijk op deze pastorale brief. Het beeld van de dienaar wordt het profiel voor alle werkers in het evangelie.

Ichthusboekhandel.nl kan de hele serie Commentaar Nieuwe Testament leveren via printing on demand, d.w.z. dat de delen afzonderlijk op bestelling worden bijgedrukt.

Productspecificaties
EAN : 9789043515597
Auteur(s) : Spanje
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Reeks : Commentaar op het Nieuwe Testament
Uitgever : Kok
Verschenen : Maart 2021
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 336
Afmetingen : 246 x 161 x 27 mm
Gewicht : 797 gram
Velden met een * zijn verplicht