Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbel in Gewone Taal huisbijbel

Titel : Bijbel in Gewone Taal huisbijbel
Auteur(s) : BGT
EAN : 9789089120403
Uitgever : Royal Jongbloed
Prijs : € 49,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Bijbel in Gewone Taal huisbijbel
(Geen beoordelingen)
Delen:

Beschrijving

De Bijbel in gewone Taal (BGT) als huisbijbel, ideaal om uit voor te lezen aan tafel thuis of te gebruiken bij kerkdiensten. Deze uitgave van de huisbijbel BGT heeft een heldere letter.

De Bijbel in Gewone Taal is een vertaling van de Bijbel uit de brontekst, in duidelijke en begrijpelijke taal.

De Bijbel is een belangrijk boek, maar voor velen helaas soms een moeilijk boek. Naast vele bekende en toegankelijke verhalen, bevat de Bijbel ook talrijke teksten die voor de moderne lezer moeilijk te begrijpen zijn. Bijbelvertalingen hanteren bovendien soms een taal en stijl die een stuk ingewikkelder is dan wat men in kranten, tijdschriften en bestsellers aantreft.

De behoefte aan een Bijbel die begrijpelijk is en die door gebruik van gewone taal gemakkelijk leesbaar en toegankelijk is, is groot. Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft dit project opgezet met als doel een Bijbel beschikbaar te stellen die leesbaar en begrijpelijk is. Een Bijbel voor een zo groot mogelijk lezerspubliek. Een Bijbelvertaling die alle lezers kan bedienen zonder bepaalde groepen op voorhand uit te sluiten. De intentie is om de Bijbel dichterbij te breng. Formele taal en vulgaire taal, populaire en kinderachtige taal worden vermeden. Zinnen hebben een beperkte lengte en zijn doorzichtig opgebouwd.

De toegankelijkheid van de Bijbel in Gewone Taal richt zich niet alleen op taalgebruik, maar ook op de betekenis van de tekst. De tekst moet niet alleen technisch leesbaar zijn, maar ook begrijpelijk. Dat vraagt niet alleen om gewone woorden en heldere zinnen, maar ook om een duidelijke tekststructuur en een logische samenhang. Verwijzingen naar personen en zaken moet dus duidelijk zijn.

De doelstelling van het BGT project is tevens dat de Bijbelvertaling altijd te verantwoorden is vanuit de brontekst. Bovendien zijn alle teksten voorgelegd aan de Stichting Makkelijk Lezen, die veel ervaring heeft met het schrijven en beoordelen van teksten voor een breed publiek.

Deze uitgave is de huisbijbel editie d.w. formaat 14 x 21 cm en bevat ongeveer 1900 pagina's. De Bijbeltekst is helder gezet en uitstekend bruikbaar voor lezingen in erediensten en voor thuisgebruik.

Jaap van Dorp, vertaler en coördinator van de laatste fase van het project, is tevreden: ''We hebben hard moeten werken, maar hebben onze deadline gehaald. Vooral de laatste maanden was de druk heel hoog."

Begin oktober 2014 kwam deze nieuwste editie van de Bijbel beschikbaar. Bij de vervaardiging werd de kennis van eerdere vertaalprojecten, zoals de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004, gebruikt. Er was de Bijbelvertalers veel aan gelegen tijdig klaar te zijn, omdat het Bijbelgenootschap dat jaar tweehonderd jaar bestond.

De Huisbijbel in Gewone Taal online kopen is gemakkelijk bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. De winkels van Ichthusboekhandel hebben de huisbijbel in Gewone Taal normaliter op voorraad.

Productspecificaties
EAN : 9789089120403
Auteur(s) : BGT
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbels
Reeks : Bijbel in Gewone Taal
Uitgever : Royal Jongbloed
Verschenen : Januari 2018
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 1900
Afmetingen : 217 x 150 x 42 mm
Gewicht : 110 gram
Velden met een * zijn verplicht