Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De verloren zoon

Titel : De verloren zoon
Auteur(s) : Segers, Gert-Jan
EAN : 9789463820561
Uitgever : Balans, Uitgeverij
Prijs : € 15,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De verloren zoon

en het verhaal van Nederland

(Geen beoordelingen)
Delen:

Beschrijving

Gert Jan Segers, fractievoorzitter van de tweede kamerfractie van de Christenunie schrijft met het boek De Verloren Zoon een zoektocht waar hij staat en hoe hij denkt dat het verder moet met Nederland en de Christenunie. Spraakmakend en helder.

Het bekende verhaal van de verloren zoon is bijna tweeduizend jaar oud. Het is een verhaal over twee zonen. Een van hen eist zijn erfenis op en verlaat zijn ouderlijk huis voor een leven in wilde vrijheid. Wanneer hij eindigt in armoede en eenzaamheid, verlangt hij naar huis en bij terugkeer ontvangt zijn vader hem met open armen. De andere zoon ziet met onvrede aan hoe zijn broer wordt onthaald. Beiden verlangen naar de verbondenheid van thuis en aandacht van hun vader.De afgelopen eeuw hebben we een grote welvaartsstijging meegemaakt en een ongekende technologische ontwikkeling. Het gaat ogenschijnlijk beter dan ooit. Maar tegelijk groeit een gevoel van eenzaamheid en ontworteling.

Veel Nederlanders maken zich zorgen, over de groeiende ongelijkheid, het klimaat, het landsbestuur, de prestatiemaatschappij en de veelheid aan culturele veranderingen. Ze zijn somber over de toekomst.Wat betekent het verhaal van de verloren zonen eigenlijk in deze tijd? Hoe kunnen we een gemeenschappelijk thuis vormen waarin mensen elkaar in alle verscheidenheid kennen en vasthouden? In het boek De verloren zoon zoekt Gert-Jan Segers naar antwoorden en schetst hij een samenleving mét aandacht voor elkaar.

Gert-Jan Segers (1969) is politicus voor de Christenunie in de Tweede kamer. Hij studeerde in Leiden en in Washington. Tussen 2000 en 2007 werkte hij in Caïro als zendeling. Na enkele jaren als directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie, trad hij toe tot de Tweede Kamer. Sinds 2015 is hij fractievoorzitter van de CU in die Tweede Kamer. Gert-Jan Segers is getrouwd en heeft drie dochters. Hij is belijdend lid van de Protestante Kerk.

Productspecificaties
EAN : 9789463820561
Auteur(s) : Segers, Gert-Jan
Taal : Nederlands
Onderwerp : Mens en maatschappij
Uitgever : Balans, Uitgeverij
Verschenen : November 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 224
Afmetingen : 200 x 125 x 10 mm
Gewicht : 144 gram
Velden met een * zijn verplicht