Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Huisbijbel HSV

De huisbijbel HSV is er in drie uitvoeringen, die opvallen door hun prettige lettertype, de soepele band en binding en de fraaie vormgeving. De HSV huisbijbel is uitstekend bruikbaar voor persoonlijke studie. De uitvoeringen met een soepele band zijn bovendien zeer geschikt als sprekersbijbel.

De Huisbijbel Herziene Statenvertaling wordt in veel gezinnen gebruikt voor het Bijbellezen aan tafel of voor persoonlijk lezen in verband met de lettergrootte. De uitvoering van de Huisbijbel is door het grotere lettertype ook prima bruikbaar wanneer het lezen wat moeilijker wordt. De HSV huwelijksbijbel en de huisbijbel HSV hebben het zelfde lettertype en verschillen door hun stevige zwarte en witte omslag met twee trouwringen voorop en een ingebonden huwelijksregister.

INKIJKEXEMPLAAR HUISBIJBEL HSV

Bestel de huisbijbel HSV online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels.

Huisbijbel (HSV) - hardcover

De Huisbijbel van de Herziene Statenvertaling (HSV) als stevige hardcover nu in een fraaie bruine kleurstelling voor regelmatig huiselijk gebruik of studiedoeleinden.

Ruim tien jaar na de komst van de HSV is de huisbijbel op heel veel plekken in gebruik en zelfs soms al weer toe aan een vervanging door veelvuldig gebruik.

Wat mag u verwachten van de Huisbijbel HSV Hardcover:

* Zeer prettig leesbaar (wat groter) lettertype
* Fraaie bladspiegel met voldoende witruimte
* Soepele binding;
* Complete teksteditie van de 66 canonieke Bijbelboeken (Oude en Nieuwe Testament);
* Heeft een rustig en tijdloos ontwerp;
* Stevig omslag (hardback) voor langdurig gebruik;
* Formaat 16 x 24 cm.

INKIJKEXEMPLAAR (download als pdf) HUISBIJBEL HSV

Huisbijbel (HSV) - hardcover Herziene Statenvertaling
€ 55,-
voorraad onbekend
Huisbijbel (HSV) - vivella met index

De Huisbijbel van de Herziene Statenvertaling (HSV) in een soepele luxe band met index (duimgrepen) nu in een fraaie bruine kleurstelling voor regelmatig huiselijk gebruik, studiedoeleinden of als sprekersbijbel.

Deze huisbijbel is op dit moment de standaard voor de Sprekersbijbel van de Herziene Statenvertaling. Hij valt daarbij op als een zeer goed leesbare uitvoering, die moeiteloos i de hand gehouden kan worden en heel goed vlak blijft liggen.

Wat mag u verwachten van de Huisbijbel HSV:

* Zeer prettig leesbaar (wat groter) lettertype
* Fraaie bladspiegel met voldoende witruimte
* Soepele binding;
* Complete teksteditie van de 66 canonieke Bijbelboeken (Oude en Nieuwe Testament);
* Heeft een rustig en tijdloos ontwerp;
* Soepele omslag voor langdurig gebruik
* Goud op snee met index (tabjes of duimgrepen) voor de Bijbelboeken.
* Formaat 16 x 24 cm

INKIJKEXEMPLAAR (download als PDF) HUISBIJBEL HSV

Huisbijbel (HSV) - vivella met index Herziene Statenvertaling
€ 85,-
voorraad onbekend
Huisbijbel (HSV) - vivella

De Huisbijbel van de Herziene Statenvertaling (HSV) in een soepele band nu weer in een fraaie bruine kleurstelling voor regelmatig huiselijk gebruik of studiedoeleinden.

Tien jaar na de komst van de HSV is de huisbijbel op veel plekken in gebruik en soms zelfs al weer toe aan een vervanging door veel gebruik.

Wat mag u verwachten van de Huisbijbel HSV vivella:

* Zeer prettig leesbaar (wat groter) lettertype
* Fraaie bladspiegel met voldoende witruimte
* Soepele binding;
* Complete teksteditie van de 66 canonieke Bijbelboeken (Oude en Nieuwe Testament);
* Heeft een rustig en tijdloos ontwerp;
* Soepele omslag (vivella) voor langdurig gebruik
* Formaat 16 x 24 cm

INKIJKEXEMPLAAR (download als PDF) HUISBIJBEL HSV

Huisbijbel (HSV) - vivella Herziene Statenvertaling
€ 65,-
voorraad onbekend
Huwelijksbijbel HSV - wit

De Huwelijksbijbel van de Herziene Statenvertaling bevat de volledige tekst van de HSV en is verkrijgbaar in een witte (en zwarte) uitvoering. Elke HSV Trouwbijbel heeft een katern in het binnenwerk, waar de Trouwtekst, de namen en een familieregister in opgeschreven kunnen worden.

De Trouwbijbels in de Herziene Statenvertaling hebben een nieuwe uitvoering en vernieuwde drukwijze gekregen.

INKIJKEXEMPLAAR (download als PDF) Huwelijksbijbel HSV - WIT

Het binnenwerk van de HSV Trouwbijbels is voortaan in twee kleuren en ook de omslagen hebben een metamorfose ondergaan.

Deze witte Huwelijksbijbel van de HSV heeft een hardcover en het formaat 16 x 24 cm.

Ichthusboekhandel levert aan veel kerken Trouwbijbels van diverse vertalingen en uitvoeringen.

U kunt de Huwelijksbijbel HSV online eenvoudig via de webshop van Ichthusboekhandel.nl bestellen of kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer.

Huwelijksbijbel HSV - wit Herziene Statenvertaling
€ 57,50
voorraad onbekend
Huwelijksbijbel HSV - Zwart

De huwelijksbijbel van de Herziene Statenvertaling (HSV) is verkrijgbaar in een zwarte uitvoering in Huisbijbel formaat. Het ideale geschenk bij de sluiting van een kerkelijk huwelijk of om mee geven aan kinderen als zij een niet kerkelijk huwelijk aangaan.

De Trouwbijbels in de Herziene Statenvertaling hebben een nieuwe uitvoering en vernieuwde drukwijze gekregen.

INKIJKEXEMPLAAR (download als PDF) Huwelijksbijbel HSV zwart

Het binnenwerk van de Trouwbijbels is voortaan in twee kleuren en ook de omslagen hebben een metamorfose ondergaan. Elke Huwelijksbijbel bevat een katern met ruimte voor de trouwtekst, de namen en een familieregister.

Deze zwarte HSV Trouwbijbel heeft een hardcover omslag en het formaat is 16 x 24 cm.

Ichthusboekhandel levert aan veel kerken trouwbijbels van diverse vertalingen en uitvoeringen.

U kunt de HSV trouwbijbel online eenvoudig bestellen via de webshop van Ichthusboekhandel.nl (gratis verzending) of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels.

Huwelijksbijbel HSV - Zwart Herziene Statenvertaling
€ 57,50
voorraad onbekend
Kerkbankbijbel HSV

Deze speciale uitgave van de Kerkbankbijbel HSV verscheen in juni 2011 en bevat de integrale tekst van de Herziene Statenvertaling en de psalmen 1773 en de formulieren.

Daarmee is deze bijbel bijzonder geschikt als kanselbijbel, gebruik in de kerkeraadskamer, c.q. -banken en voor iedereen die graag een wat grotere letter wil. Het formaat is gelijk aan de huisbijbel en is daarmee zeer prettig leesbaar.

Deze Bijbel is ook uitstekend bruikbaar als huisbijbel, waar niet alleen gelezen wordt uit de HSV, maar ook de Psalmen van 1773 gezongen worden.

De omslag is zwart

Enkele vragen en antwoorden met betrekking tot de Herziene Statenvertaling:

Waarom een Herziene Statenvertaling?
Wie een betrouwbare Nederlandse Bijbelvertaling zoekt, die zo dicht mogelijk aansluit bij de grondtekst, kiest voor de Statenvertaling. De eerste druk daarvan is al in 1637 verschenen. In de loop der eeuwen is er in de Nederlandse taal bijzonder veel veranderd en voor vele mensen, met name jongeren, is de Statenbijbel niet goed meer leesbaar, omdat de taal ervan moeilijk te begrijpen is. Daarom verscheen er op 4 december 2010 een Herziening van de Statenvertaling.

Wat wordt bedoeld met het begrip 'herziene'?
'Hertalen' en 'herzien' zijn twee verschillende begrippen. Het gebeurt nog wel eens dat werken van oude schrijvers worden hertaald. Dan worden verouderde woorden en uitdrukkingen vervangen door meer hedendaagse woorden en begrippen, zodat het betreffende boek beter toegankelijk is. Een vertaling uit 1637 kun je niet zomaar gaan hertalen. En dat kan al helemaal niet zonder daar de grondtekst naast te leggen. We hebben immers niet alleen te maken met veranderde taal. Er is tegenwoordig ook veel meer bekend over grondtaal en grondtekst. We doen daarom geen recht aan de bedoeling van de Statenvertalers, als we enkel en alleen wat verouderde woorden vervangen.

Waarom wijkt de Herziene Statenvertaling soms af van de Statenvertaling?
Een andere keuze dan de Statenvertaling kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat een bepaald woord in de Statenvertaling tegenwoordig een andere betekenis of gevoelswaarde heeft. Op het gebied van de grondtalen zijn de laatste eeuwen vele belangwekkende nieuwe ontdekkingen zijn gedaan. Daarbij is veel nieuwe informatie beschikbaar gekomen. Dat kan ook een reden zijn om van de Statenvertaling af te wijken. Meer dan eens verkiest de Herziene Statenvertaling overigens een lezing die ook in de Kanttekeningen van de Statenvertaling genoemd wordt.

Is de HSV niet gewoon een nieuwe vertaling?
Nee, dat is absoluut de bedoeling niet, al wordt dat wel eens gesuggereerd. De Herziene Statenvertaling is niets meer en niets minder dan een restauratie van de Statenvertaling. De oorspronkelijke interpretatie en bedoelingen van de Statenvertalers blijven zo veel mogelijk gehandhaafd.

Wat is het verschil met de Nieuwe Bijbelvertaling?
De Herziene Statenvertaling is een herziening van een bestaande vertaling, de Statenvertaling, en de Nieuwe Bijbelvertaling is een nieuwe vertaling, met andere uitgangspunten dan de Herziene Statenvertaling. Bij de Herziene Statenvertaling blijft altijd de Statenvertaling in de vertaling doorklinken.

Hoe gaat men om met kritiek op de Herziene Statenvertaling?
Het bestuur van de Stichting Herziene Statenvertaling heeft zich vanaf het begin bewust open willen opstellen, door de eerste resultaten van het herzieningswerk in de vorm van deeluitgaven aan de openbaarheid prijs te geven. Ook via de website zijn de eerste proeven van het werk voor een breed publiek toegankelijk gemaakt. Dat heeft veel reacties opgeleverd. Verreweg de meeste daarvan waren positief qua toonzetting en opbouwend qua inhoud. Het bestuur is dankbaar voor alle reacties, want die hebben belangrijke leermomenten opgeleverd, die de kwaliteit van de Herziene Statenvertaling beslist ten goede zijn gekomen.

Op welke grondtekst is de Herziene Statenvertaling gebaseerd?
De Herziene Statenvertaling volgt de grondtekst die de Statenvertalers gebruikten, de zogenaamde Textus Receptus.

Oude Testament
Een enkele keer volgt de Statenvertaling in het Oude Testament de Griekse vertaling ervan, de Septuaginta. In dat geval blijven de herzieners de Hebreeuwse tekst volgen en verantwoorden zij de keuze in een voetnoot. Waar de Herziene Statenvertaling afwijkt van de overgeleverde grondtekst (namelijk de Masoretische tekst) en bijvoorbeeld de tekst van een van de Dode Zeerollen volgt, wordt dit ook verantwoord in een voetnoot.

Nieuwe Testament
Wat het Nieuwe Testament betreft, ligt de zaak gecompliceerder. De meeste moderne vertalingen van het Nieuwe Testament zijn op de zogenaamde kritische tekst gebaseerd. De verschillen tussen de Textus Receptus en de kritische tekst zijn zodanig dat een herziening van het Nieuwe Testament in de Statenvertaling gebaseerd op de kritische tekst zowel onmogelijk als onwenselijk is.

Welke kerken en gemeenten maken gebruik van de Herziene Statenvertaling?
De Herziene Statenvertaling is bedoeld voor gebruik in kerken, in het onderwijs en in de gezinnen. Uit de talloze reacties is gebleken dat de Herziene Statenvertaling door vele mensen met enthousiasme ontvangen, gebruikt en gelezen wordt. Dat geldt ook voor andere gemeenteleden dan de leden van de drie kerkgenootschappen die vertegenwoordigd zijn in het bestuur van de Herziene Statenvertaling (de Nederlandse Hervormde Kerk - nu de Protestantse Kerk in Nederland - de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Gemeenten, al dan niet op persoonlijke titel).

Kerkbankbijbel HSV Herziene Statenvertaling
€ 65,-
voorraad onbekend
Edge line Bijbel HSV bruin leer

De nieuwe Edge Line Bijbel van de HSV is een bijzondere uitgave van de Herziene Statenvertaling. Gemaakt met hoogwaardige materialen, afgewerkt met echt leer tot in de kleinste details en een luxe en zeer handzame uitstraling is dit het topsegment van de Bijbels.

Het omslag van een Edge line Bijbel is gemaakt van flexibel leer, waardoor de Bijbel prettig in de hand ligt en soepel openslaat. De Edge Line HSV Bijbel gaat in verschillende kleuren verschijnen, waaronder een prachtige cognac-kleurige versie.

De Bijbel heeft een iets groter formaat, waardoor het extra schrijfruimte bevat voor aantekeningen en verwijzingen.

De andere kleuren worden later bekend gemaakt. Ook heeft deze Bijbel extra schrijfruimte. Omdat een Edge Line van de HSV zo fijn openslaat, is het een waardevol cadeau bij speciale gelegenheden of een praktische Bijbel voor dagelijks gebruik.

De Edge line Bijbel is speciaal geliefd bij sprekers, omdat die niet alleen soepel openvalt, maar ook heel prettig in de hand ligt.

Reserveren kan nu reeds bij

Edge line Bijbel HSV bruin leer Herziene Statenvertaling
€ 169,-
voorraad onbekend