Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Inspirerende overdenkingen

"Ontdek een breed scala aan boeken met inspirerende overdenkingen bij Ichthusboekhandel.nl. Of je nu op zoek bent naar klassieke of moderne auteurs die dagboeken samenstellen, of community's zoals Zij lacht, Dagelijkse broodkruimels, Sestra en andere groepen, bij ons vind je het allemaal. Onze boeken bieden korte overdenkingen gebaseerd op de Bijbel of algemene christelijke overdenkingen.

Hieronder vind je een kleine selectie van boeken die vol inspirerende overdenkingen staan. Deze boeken kunnen dienen als een ideeënbron, "one minute devotionals", motivatiebronnen of zelfs als dagboeken om je gedurende een (korte) periode geïnspireerd te houden.

De gemakkelijkste manier om ons assortiment te bekijken, is door een bezoek te brengen aan een van de Ichthusboekwinkels. Daar kun je zelf zien wat we te bieden hebben. Weet je al welk boek je wilt hebben? Dan kun je eenvoudig online boeken met inspirerende overdenkingen bestellen via de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kom gewoon langs in de winkel.

Dagboek voor leidinggevenden

Het dagboek Bijbelse inspiratie voor vergadering en stille tijd van Dick van Bodegraven is bedoeld voor leidinggevenden die regelmatig een vergadering moeten openen. Of juist persoonlijk willen nadenken over de verbinding tussen werk en de principes van Gods woord.

In de Bijbel kom je tal van teksten tegen die lessen voor leidinggevenden bevatten. In boek staan meditaties over veel van deze teksten. Het resultaat is een dagboek boordevol inspirerende, wijze en Bijbelse overdenkingen voor leidinggevenden in organisaties, bedrijven en kerkelijke gemeentes.

Het boek is ingedeeld in 24 thema's die vaak in de gangbare managementliteratuur voorkomen.

Dick van Bodegraven

is ooit begonnen als schapenboer en is nu werkzaam als bestuurder van het Protestant-Christelijk Zorgcentrum Anker in Kesteren.

Dagboek voor leidinggevenden Bodegraven, Dick van
€ 21,75
voorraad onbekend
Verhalen van ver

Verhalen van ver, door Marieke den Butter, gaat over een klein thuis en een wereldwijde kerk. Persoonlijke verhalen vanuit de zending in Azië.

Marieke den Butter schrijft: Als ik in Azië een stukje schrijf, heb ik het gevoel dat ik bij mijn ouders thuis op de bank zit. Alsof ik, al vertellend, schrijf voor een klein publiek. Misschien is het wel daarom dat de verre verhalen in dit boek toch persoonlijk dichtbij zijn. Ik nodig je uit om er gezellig bij te komen zitten. En mijn hoop is dat je al lezend door deze kleine geschiedenis iets zult zien van God. Van Zijn grote trouw en liefde voor de wereldwijde kerk en voor gewone pelgrims onderweg.

Marieke den Butter-Kommers is getrouwd met Jaap en samen hebben zij acht kinderen gekregen. In 2002 werden zij als zendingswerkers uitgezonden naar Zuidoost-Azië. Marieke heeft al meerdere boeken geschreven, onder andere Bemoedigingen voor moeders en Vrouw vandaag samen met Wilma Samyn en Bijbels bidden voor je kinderen.

Verhalen van ver Butter, Marieke den
€ 14,99
voorraad onbekend
Gelukkige mens, De

In het cadeauboekje, De gelukkige mens, deelt Willem Ouweneel 53 Bijbelse 'tegeltjeswijsheden' met je over geluk, waarop je écht je leven kunt bouwen.

Als je bij Google de woorden 'tegeltjeswijsheid' en 'geluk' invult, krijg je talloze afbeeldingen van mooie Delftsblauwe tegeltjes met allerhande uitspraken over geluk. 'Geluk moet je zelf maken.' 'Geluk is het gevoel niet alleen te zijn.' 'Geluk is niet te koop, toch willen mensen er veel voor betalen.'

Ben jij een gelukkig mens? Of zou je gelukkig(er) willen worden? Waar denk jij het geluk te vinden? Voor elke week eentje om mee te nemen door de week heen, en eentje extra voor op je verjaardag. Veel geluk en zegen!

Gelukkige mens, De Ouweneel, Willem J.
€ 14,95
voorraad onbekend
Levenslessen, 20 topics

In 'Levenslessen' grijpt Nikolaas Sintobin terug op oude wijsheden om het leven in bloei te zetten. Sintobin doet dat aan de hand van twintig uit het leven gegrepen levenslessen: geduld, twijfel, vertrouwen, danken, stilte, trots, veerkracht, liefde, vrijheid en meer.

Het leven is een goed verpakt geschenk. De kunst is steeds dieper door te dringen in de eindeloze mogelijkheden die het biedt. Deze verrassende wijsheid is een betrouwbare richtingwijzer naar een vreugdevol leven. Elke levensles in dit boek opent vensters en deuren om de schoonheid van het leven verder te verkennen.

Iedere levensles bevat een prachtige illustratie van Charlotte Schrameijer.

Levenslessen, 20 topics Sintobin, Nikolaas
€ 21,-
voorraad onbekend
Stromen van liefde

Stromen van liefde bevat 180 stukjes uit het werk van Charles Haddon Spurgeon, de bekende opwekkingsprediker. Een fraai inspirerend Bijbels dagboek geschikt voor een periode.

Gun jezelf een moment op de dag om te bezinnen en je ziel te verfrissen met deze korte en krachtige overdenkingen uit de klassieke werken van Charles Spurgeon. Elke dag bestaat uit drie elementen: een Bijbeltekst, een overdenking en een gebed.

Stromen van liefde is een mooi uitgevoerd, hardcover dagboek met 180 stukjes. De korte overdenkingen bieden wijsheid en bemoediging voor het leven van alle dag.

Stromen van liefde Spurgeon, C.H.
€ 21,99
voorraad onbekend
Vrouwen rond de Heiland, Dagboek

Vrouwen rond de Heiland is een bundeling van verhalen over vrouwen rond Jezus toegespitst op de heilsfeiten, door Annemarie van Heijningen.

Het geheel is een herziene uitgave van de destijds veel gevraagde advent en lijdenstijd dagboeken Vrouwen rond de kribbe en Vrouwen rond het kruis. Deze bundel is aangevuld met stukjes over Hemelvaart en Pinksteren, zodat er bij elke christelijke feestdag een korte en inspirerende overdenking is.

Annemarie van Heijningen-Steenbergen (1977) is echtgenote en moeder, schrijver en spreker. Met haar sprankelende, spitsvondige schrijfstijl weet ze lezers te boeien en te raken. Herkenbaarheid is daarbij het sleutelwoord. Boeken die op haar naam staan, zijn o.a. Refomeisje, Getrouwd zijn is de hemel niet, het succesvolle psalmendagboek Het geheim van de Hoogste en Gewijde chaos, het christelijke actieboek voor 2021.

Vrouwen rond de Heiland, Dagboek Heijningen, Annemarie van
€ 20,-
voorraad onbekend
Oneindige liefde

Het boek van Sarianne van Dalen, Oneindige liefde, heeft als ondertitel Richt je hoofd omhoog en wil vrouwen gidsen met korte inspirerende overdenkingen.

We komen allemaal op deze aarde zonder handleiding. Geen mens kan ons de exacte spelregels uitleggen van hoe het leven werkt. Terwijl ons hart snakt naar rust, stilte en vertroosting, leven we in een opgejaagde wereld vol herrie, drukte en onzekerheid.

'Richt je hart op zijn oneindige liefde', staat er in 2 Thessalonicenzen 3:5. Het zijn woorden uit de Bijbel die ons in de hectiek van ons leven de juiste richting wijzen. De 100 korte overdenkingen helpen je om je te verbinden met Gods vaderhart. Zo kan de Heilige Geest je meenemen in een proces van verdieping, omvorming en opbloei vanbinnen uit. Gods oneindige liefde doet je schouders niet moedeloos hangen, maar recht je rug en richt je oog omhoog.

Over de auteur: Sarianne van Dalen is een bekende Sestra auteur en spreker. Ze is wandelcoach, organiseert kloosterweekenden en verzorgt Bijbeloverdenkingen voor Groot Nieuws Radio. Samen met haar man Lieuwejan en de kinderen woont ze in Zwolle.

Oneindige liefde Dalen, Sarianne van
€ 14,99
voorraad onbekend
Zaak van lange adem

Het boek over de Psalmen 120-134 van Eugene Peterson, heet "Een zaak van lange adem" en heeft als ondertitel: Discipelschap in een snelle maatschappij. Aan de hand van de psalmen die Israël zong als ze optrokken naar Jeruzalem toon hij allerlei aspecten van volharding die aansluiten bij discipelschap. Inspirerende overdenkingen die discipeschap verbinden met ons dagelijkse dingen en de reis die we elke dag maken in geloof.

De oorspronkelijke titel van dit in 1980 verschenen werk luidt: 'A long obedience in the same direction: discipleship in an instant society'. Alleen de ondertitel is in de Nederlandse vertaling behouden. Eigenlijk is de hoofdtitel een zinsnede van Friedrich Nietzsche. De auteur, tot voor kort hoogleraar in de spirituele theologie in Vancouver, maar dertig jaar lang predikant, gebruikt deze woorden van de ongelovige Nietzsche om ze in een gelovig daglicht te plaatsen.

Het komt erop neer dat men door te blijven gehoorzamen in geloof en vertrouwen de juiste weg bewandelt, zoals die door de christelijke kerken al eeuwenlang is bewandeld. Als richtsnoer voor zijn aanbeveling gebruikt de auteur een aantal psalmen (psalm 120-134). Die heeft hij zelf ooit op een verrassend directe wijze uit de grondtekst vertaald. In een vijftiental hoofdstukjes geeft hij commentaar op die psalmen.

Hij benadrukt daarin dat het christelijk discipelschap inhoudt dat je wandelt in Gods wegen, waardoor je ontdekt dat dat samenhang geeft aan al onze interesses, hartstochten en gaven. De aanbevelingen van de auteur zijn overtuigend.

Zaak van lange adem Peterson, Eugene
€ 16,50
voorraad onbekend
Roeping, aan de slag met je taak

In de nieuwe Zij Lacht Guide, gaat Mandy Wittekoek-den Dekker dieper in op het thema Roeping, aan de slag met jouw unieke taak.

Hoe kom je erachter wat je roeping, je unieke taak is? Die vraag hield Mandy jarenlang bezig, en met haar vele christenen. Het gevoel van 'gewoon graag op de juiste plek willen zitten' liet haar niet los en in haar zoektocht kwam ze samen met God tot mooie inzichten. Kwaliteiten, dromen, samenwerken met God, de hulp van de Heilige Geest en leugens die in de weg staan – het komt allemaal aan bod in deze praktische guide!

Mandy Wittekoek-den Dekker schrijft al vijf jaar diepzinnige overdenkingen voor het platform Zij Lacht. Met haar vlotte pen en nuchtere manier van denken maakt zij het onderwerp 'roeping' minder zwaar en spoort zij menig christen aan om aan de slag te gaan met haar unieke taak.

Roeping, aan de slag met je taak Wittekoek, Mandy - Zij lacht
€ 16,99
voorraad onbekend
Een zegenwens voor jou

Het cadeauboek "Een zegenwens voor jou" is fris en eigentijds. Een boek, vanuit de community van Dagelijkse Broodkruimels, wat je openslaat en open láát. De verrassende quotes, gedichten en korte inspirerende overdenkingen zijn stuk voor stuk echte woordschatten en vormen een prachtig samenspel met de full colour afbeeldingen.

Het boek is opgebouwd rondom zes Bijbelse thema's:

* Schitter in Zijn licht,
* aan Zijn voeten,
* kind van God,
* kom tot Mij,
* vieren en
* glansrijk.

De teksten en beelden nodigen uit om er langere tijd over na te denken en de Bijbel erbij open te slaan. Zo worden de woorden écht van betekenis voor je leven. Een prachtig vormgegeven cadeauboek om eindeloos doorheen te wandelen! Een zegenwens voor jou is een uitgave in samenwerking met Dagelijkse Broodkruimels.

Bestel jouw exemplaar online bij Ichthusboekhandel.nl

Een zegenwens voor jou Dagelijkse Broodkruimels
€ 17,99
voorraad onbekend
Wat als het langzamer kan

Wat als het langzamer kan van auteur Anne Marije Baas is een boek over leven in het nu en controle loslaten, met mooie foto's over 'aanwezig zijn'.

Hoe blijf je vertrouwen als het anders loopt dan je gedacht had? Rust vinden in gewone alledaagse momenten, tevreden zijn met minder en vooral leven vanuit je hart. Anne Marije Baars schreef haar tweede boek over slow living. Door omstandigheden in haar gezin werd ze geroepen om als moeder aanwezig te zijn. Ze neemt je mee in het proces van leren flexibel
te zijn, hulp te vragen en los te laten.

'Angst is killing. Daar weet ik alles van, want expert in angst- en paniekstoornissen omdat ik de dingen het liefst wel onder controle heb. Ik weet dat ik niet hoef te vechten tegen de angst. Ik hoef niet gezien te worden of anderen steeds te bevestigen en ze zien. Ik hoef allen maar lief te hebben. Zelfgebakken koekjes uitdelen. Een ander verrassen met een lunch. Fietsen met de kleintjes terwijl we lachen om een schaap die zijn pootjes aflikt.'
Anne Marije Baars

Wat als het langzamer kan Baars, Anne Marije
€ 17,99
voorraad onbekend
Bloei als de bloemen

In het bijzondere boek Bloei als de bloemen toont de christelijke schrijfster / blogger Morgan Harper Nichols een hoopvol feest, een genadevolle ontmoeting, een rustplaats voor het hart, een balsem voor je wonden en een lofzang op de vrijheid. Een ultieme liefdesbrief voor je hoofd, hart, ziel en lichaam. De ondertitel is niet voor niets: Onbegrensd leven met hart en ziel.

Vol hoop en reminders dat het leven zwaar kan zijn, maar juist daardoor ook zo waardevol. Dat het licht altijd weer doorbreekt, hoe donker het ook is. En dat je tot bloei komt, altijd.

Een prachtig, poëtisch boek vol rake teksten, vergelijkbaar met bijvoorbeeld het werk van Rupi Kaur. Dit boek is een prachtig cadeau om te koesteren en door te geven.

Bloei als de bloemen Harper Nichols, Morgan
€ 21,99
voorraad onbekend
Goede gewoonten

Goede gewoonten is een bijzonder boek van Justin Whitmel Earley. Gewoonten laten immers zien waar ons hart ligt. Ze vormen onze identiteit en daarmee laten ze ons hele leven zien aan onszelf en anderen. Wanneer die patronen in ons leven goed zijn, d.w.z. goede gewoonten geworden zijn, helpt het ons en dragen ze ons door moeilijke tijden.

Ons leven is vaak een wirwar van onbewuste gewoonten, die ons tot drukke en soms angstige mensen kunnen maken. We verlangen naar de vrijheid en vrede van het evangelie, maar ondertussen zijn we verslaafd aan onze technologie, gebonden aan onze schermen en raken we uitgeput door onze routines.

Wat kunnen we daaraan doen? Bewust gaan leven volgens gewoonten die overeenkomen met wat we geloven. 'Goede gewoonten' is een praktische leefregel met vier dagelijkse gewoonten en vier wekelijkse gewoonten. Praktische stappen die ons helpen nieuwe routines te creëren en ons drukke bestaan vol afleiding te transformeren in een leven van liefde voor God en onze naasten.

De vier dagelijkse gewoonten:
1. Drie keer per dag geknield bidden
2. Gezamenlijke maaltijd
3. Een uur de telefoon uit
4. Bijbel voor smartphone

De vier wekelijkse gewoonten:

1: Bijpraten met (vriend(in)
2. Mediagebruik beperken
3. Vierentwintig uur van iets vasten
4. Rustdag

Justin Whitmel Earley is advocaat en woont samen met zijn vrouw Lauren en hun vier zoons in Richmond (V.S.). Met 'Goede gewoonten' ('The Common Rule') won hij een Christianity Today 2020 Book Award.

Goede gewoonten Whitmel Earley, Justin
€ 7,99
voorraad onbekend
One Minute Bijbel HSV

De One Minute Bijbel HSV maakt het dagelijkse Bijbellezen weer haalbaar voor drukke mensen, door een nauwkeurige selectie van sleutelteksten uit de Bijbel te nemen. Van Genesis tot Openbaring - 366 studie die één minuut vragen om te lezen en te overdenken.

Aan het eind van elke dag worden verwijsteksten genoemd die gelezen kunnen worden voor extra verdieping bij de thema's die in het dagstukje aan de orde komen. In totaal worden achttienhonderd verwijsteksten uit de Herziene Statenvertaling genoemd.

Daarnaast bevat elke dag een korte, meditatieve gedachte en toepassing die wil inspireren, bemoedigen en uitdagen in de dagelijkse wandel met God.

Formaat: 15x22 cm

One Minute Bijbel HSV Herziene Statenvertaling
€ 24,99
voorraad onbekend
In Zijn kracht / 182x bezinnen moeders
In Zijn kracht / 182x bezinnen moeders Koudijs, Daniëlle
€ 22,50
voorraad onbekend
Heel je ziel en zaligheid

Christus heeft ons een leven voorgespiegeld van geestelijke groei en toenemende heiligheid. Dat staat vaak haaks op onze ervaring.

Hoe komt dat? Het leven dat God ons in Jezus aanbiedt is toch niet bedoeld als een puzzel? Dan is er maar één uitleg mogelijk: ondanks onze goede bedoelingen en vermoeiende methoden mankeert er iets aan de manier waarop we dat leven benaderen. Waar een wil is, is niet automatisch ook een weg. Er is ook inzicht nodig om precies te begrijpen wat er moet gebeuren en hoe je het kunt bereiken. Door zo in navolging van Christus te wandelen, op het pad van discipelschap, zullen we geestelijke groei ervaren.

Geestelijke groei in Christus is een geordend proces. Jezus nodigt ons uit onze loodzware, vermoeiende inspanningen, vooral op religieus gebied, los te laten. Als we samen met Hem onder een nieuw juk onze plaats innemen wil Hij ons leiden. Dit is de weg die de ziel rust geeft. Dit inzicht geeft hoop en is van levensbelang. Voor het individu betekent het dat alle blokkades om de oude mens af te leggen en de nieuwe aan te doen te overwinnen zijn. Dat proces zal ons in staat stellen steeds meer te groeien naar de heelheid, heiligheid en kracht die horen bij het koninkrijk der hemelen.

Dallas Willard vertelt op welke manier we in ieder aspect van ons leven (gedachten, emoties, karakter, ziel en lichaam) radicaal kunnen veranderen naar het beeld van Christus.

Dallas Willard prikkelt je denken, wakkert je voorstellingsvermogen aan en betrekt je emoties terwijl hij je tot een nieuw soort intimiteit met God brengt. - Alister McGrath

Dit boek staat barstensvol informatie over belangrijke zaken als wat het hart, de geest, de ziel, emoties enzovoort precies zijn. Mensen werkzaam in het onderwijs die een volledig joods-christelijk mensbeeld willen neerzetten zullen veel steun aan dit boek hebben, net als de mensen die betrokken zijn bij de genezing van de ziel of het lichaam. - Leanne Payne

Dit boek ontving in 2003 de Book Award van Christianity Today in de categorie 'spiritualiteit'

Heel je ziel en zaligheid Willard
€ 9,95
voorraad onbekend
Oerbrood

Het Bijbelstudieboek Oerbrood vertelt over de passie die centraal staat in de community van DagelijkseBroodkruimels rond het werken met de Bijbel. Het bevat een Bijbelstudiemethode die gebaseerd is op Bijbelse principes. Geest, ziel en lichaam worden betrokken in het proces van groeien in geloof én als persoon door het lezen van de Bijbel.

Dit boek helpt je om bewust te kiezen voor het echte leven met Jezus. De 3 letters OER staan voor:

- O: Opschrijven & Observeren
- E: Erkennen & Eerlijk zijn
- R: Repeteren & Reflecteren

Op die manier ontdek je hoe je de waarheid van het Woord praktisch kunt toepassen in je eigen leven. Het boek bevat 16 hoofdstukken met vragen en verwerkingsopdrachten.

Bij ieder hoofdstuk staat 1 Bijbeltekst centraal.

Oerbrood DagelijkseBroodkruimels
€ 20,-
voorraad onbekend
1 minuut dagboek

Het 1-minuut Dagboek is geschreven door diverse vrouwelijke auteurs van het platform Zij lacht, waaronder Liza Kruit-de Jonge (1994).

In dit 1-minuut Dagboek van Zij Lacht staan 100 overdenkingen voor elk moment. De overdenkingen zijn kort; je bent er slechts één minuut mee bezig. De thema's in het dagboek zijn actueel, uit het leven van alledag en sluiten aan op de onderwerpen uit het Zij Lacht gebedenboek.

Het dagboek is niet bedoeld als vervanging van je tijd met God, maar als een waardevolle aanvulling voor de momenten tussendoor. Het dagboekje leent zich ook uitstekend om mee te nemen tijdens een weekend weg of op vakantie.

Met 125.000+ websitebezoekers per maand en 22.000+ volgers op Instagram bemoedigt Zij Lacht vele vrouwen in hun wandel met God.

1 minuut dagboek Zij Lacht
€ 15,99
voorraad onbekend
Heel mijn hart  cadeauboek

Het HSV cadeauboek "Heel mijn hart" is er voor elke gelegenheid. Het bevat bemoedigende teksten en inspirerende overdenkingen vanuit de community van Dagelijkse Broodkruimels en maakt gebruik van de Herziene Statenvertaling.

Heel mijn hart: een krachtige oproep naar God om te helen wat gebroken is. Maar het is ook een lofuiting: met heel mijn hart wil ik de Heere loven. Deze twee situaties zijn totaal verschillend, maar komen in elk leven van een christen voor.

In dit geschenkboekje komen ze samen. Het boek bevat teksten uit de Herziene Statenvertaling, voorzien van een eigentijdse vormgeving. Dit is een boekje om uit te delen ter bemoediging en om te genieten van de vreugde van het kennen van God.

Een prachtig vormgegeven cadeauboek om eindeloos doorheen te bladeren en te lezen!

Heel mijn hart is een uitgave in samenwerking met Dagelijkse Broodkruimels.

Heel mijn hart cadeauboek Dagelijkse Broodkruimels
€ 17,99
voorraad onbekend
Leef geen leugens

In het boek Leef geen leugens, beschrijft John Mark Comer, voorganger en auteur hoe we de drie klassieke vijanden van de mens en gelovige, de duivel, het vlees en de wereld, kunnen leren herkennen en weerstaan. Hij vertaalt deze begrippen naar onze moderne wereld, analyseert hun tactieken, sterke en zwakke punten en laat zien hoe je (met raad en praktische oefeningen) je kunt verweren tegen deze schijnbaar stokoude, maar zeer actuele tegenstanders en ze kunt overwinnen.

Inkijkexemplaar Leef geen Leugens door Johan Mark Comer

We zijn momenteel in oorlog. Niet met buitenlandse aanvallers of binnenlandse terroristen. Nee, het is een strijd die je diep in je geest en lichaam ervaart: we zijn in oorlog met leugens. Het probleem is niet zozeer dat we leugens vertellen, maar dat we ze leven. We laten ze toe in onze gedachten en lichaam, waar ze onze vrede en heelheid ondermijnen. Deze vijanden zijn krachten die proberen om schade aan te richten in ons hart en leven door middel van subtiel bedrog. Het zijn bedrieglijke gedachten over wie God is, over wie wij zijn en over wat een daadwerkelijk goed leven is.

Een aansprekend boek met een bevrijdende boodschap van een auteur die momenteel ook in Nederland steeds meer wordt gelezen.

John Mark Comer is een jonge voorganger en auteur uit de VS (Portland, Oregon) die actuele thema's in het perspectief van het christelijk geloof beschrijft. Zijn stijl is populair en voor een breed publiek toegankelijk. John Mark Comer werkt als voorganger voor onderwijs en visie in Bridgetown Church en heeft een master in bijbelse en theologische studies van het Western Seminary. Hij is getrouwd met Tammy en heeft drie zoons.

Leef geen leugens van John Mark Comer kun je gemakkelijk online bestellen bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Leef geen leugens Comer, John Mark
€ 24,99
voorraad onbekend
God heeft een Naam

God heeft een Naam is geschreven door John Mark Comer, een inmiddels bekende auteur als het gaat om boeken die jongvolwassen christenen aanspreekt. Ontdek wat de Naam van God voor jou kan betekenen in je dagelijks leven met Hem.

Je kunt verlangen naar een relatie met God, maar je toch ver weg en niet verbonden met Hem voelen. Alsof Hij meer een idee is waar we in ons hoofd in geloven, dan een persoon met wie we een relatie hebben.

Waarom ervaren we deze kloof tussen ons en God? Zou het kunnen dat veel van wat we over God denken, niet klopt? Niet helemaal fout, maar fout genoeg dat we niet alles uit onze relatie met Hem halen? Wat als onze 'God' eigenlijk een projectie is van onze eigen identiteit, ideeën en verlangens? En wat als de echte God anders is, maar veel beter dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen?

Dit boek gaat over wat God over Zichzelf zegt. In zijn kenmerkende, gemakkelijk leesbare schrijfstijl neemt John Mark Comer je regel voor regel mee door Exodus 34:6-8. Een gedeelte wat volgens sommige Bijbelgeleerden het meest geciteerde vers uit de Bijbel, door de Bijbel zelf is. Wie God is, zou je dan zomaar kunnen verrassen - en dat zou alles kunnen veranderen.

God heeft een Naam Comer, John Mark
€ 21,95
voorraad onbekend
Dragende delen POD

Het boek Dragende delen van Eugene Peterson is een bijzonder boek over de wijze waarop voorgangers in staat zijn om hun lampen gevuld te houden. Het zit boordevol met inspirerende overdenkingen die je uitdagen om dit te betrekken op je eigen leven.

De Amerikaanse pastor Eugene Peterson gaat in dit boek uit van drie kerntaken voor de predikant / voorganger. Hij bespreekt op heldere wijze de drie essentiële taken:

* bidden,
* Bijbellezen en
* geestelijke begeleiding.

In alle werkzaamheden is de predikant / voorganger degene die anderen inwijdt in de geheimenissen van God. Dit vraagt een spirituele identiteit van de predikant zelf, die zoveel wijsheid en inzicht draagt, waardoor dit gedeeld kan worden met anderen.

Uit de inleiding:
Predikant zijn is zwaar en moeilijk werk, schrijft de auteur. Het is elke keer weer een bittere teleurstelling te ontdekken dat hij, op bijeenkomsten met een zaal vol predikanten, in zijn zoektocht naar een authentieke manier van predikant zijn, alleen staat. Hij zou juist met zijn collega-voorgangers daarover van gedachten willen wisselen. Zij zijn daarvoor immers de meest aangewezen figuren. Maar zij hebben het over heel andere dingen. Zij hebben het over beeldvorming en over statistieken. Zij hebben het over invloed en status. Zaken als God, onze ziel en de Schrift kunnen hun interesse nauwelijks opwekken, zijn geen koren op hun molen.

Drie aspecten zijn immers fundamenteel en essentieel voor alles wat met pastor zijn te maken heeft. Zij bepalen de vorm van alles wat eruit voortkomt. Deze drie aandachtsvelden zijn het gebed, het lezen van de Schrift en het geven van geestelijke begeleiding. Behalve dat deze drie zaken fundamenteel zijn, spelen ze zich ook in het verborgene af. Deze drie bezigheden trekken niet zo de aandacht en we houden er ons dan ook vaak niet mee bezig. Niemand spoort ons aan om onze aandacht te geven aan deze drie zaken, zeker niet wanneer we middenin de drukte van het predikantschap staan.

Ook gebruikt Eugene H. Peterson één treffend voorbeeld om dit duidelijk te maken. Hij schetst het beeld van een walvisvaarder waarop veel mensen zich inspannen voor een geslaagde vangst en vaart. Ieder heeft zijn onmisbare taak. De een roeit, de ander kookt en de arts verzorgt de zieken.

Maar er is er één die een cruciale rol speelt: de harpoenier. Deze man staat op de boeg en hij staat op scherp. Hij moet zich met één ding bezighouden, en dat is observeren en dirigeren. Hij kijkt waar gevaren op de loer liggen en waar kansen liggen en geeft de stuurman(nen) en de roeiers de juiste informatie. Als deze harpoenier steeds ergens moet bijspringen, verliest hij zijn concentratie. Dit is gevaarlijk voor de bemanning, en de missie zal weinig opleveren.

Dragende delen POD Peterson, eugene
€ 16,35
voorraad onbekend
Gedachten

Blaise Pascal, auteur van het boek Gedachten, was een geniaal wiskundige en natuurkundige uit de zeventiende eeuw en staat bekend als de grondlegger van de waarschijnlijkheidsrekening. Hij werd echter vooral beroemd door zijn filosofisch theologische geschriften.In Gedachten verwoordt Blaise Pascal met grote hartstocht en scherpte het grote wijsgerige vraagstuk van zijn tijd: het probleem van de verhouding tussen de nieuwe wetenschap en het christelijk geloof.

Na Pascals dood vond men talrijke notities en bundels papieren die bedoeld waren als apologie van de christelijke godsdienst. Deze onvoltooide apologie werd postuum als de Pensées uitgegeven. Hierin is ook het beroemde Memoriaal opgenomen, de neerslag van een diep religieuze ervaring die Pascal in de nacht van 23 november 1654 had en opent met de woorden: 'God van Abraham, God van Isaak, God van Jacob, niet der filosofen en geleerden'.

Gedachten Pascal, Blaise
€ 49,90
voorraad onbekend
Het mooiste van Nouwen
Het mooiste van Nouwen Nouwen, Henri
€ 16,99
voorraad onbekend
Ruth, een wonderlijke reis met God

Het boek: "Ruth een wonderlijke reis met God" door Diana Palm, biedt Bijbelstudiemateriaal over deze bijzondere vrouw in de Bijbel.

Ruth is een opmerkelijke verschijning in de Bijbel. Opeens valt het licht op haar, een vrouw en ook nog eens een 'vreemdeling'. Midden in een crisis kiest ze ervoor om haar vertrouwde omgeving te verlaten en met de God van Israël op weg te gaan. Op die weg wordt ze een sleutelfiguur voor haar rouwende schoonmoeder Naomi en voor de rijke boer Boaz. Maar vooral: ze wordt opgenomen in Gods verhaal van redding van deze wereld. Laat je meenemen door dit buitengewone verhaal.

Ruth, een wonderlijke reis met God bevat verschillende Bijbelstudies die persoonlijk of met een groep gedaan kunnen worden. Elke Bijbelstudie bevat een aantal Bijbelstudievragen, een uitleg van het tekstgedeelte, toepassingsvragen en gebeds- en liedsuggesties.

Ruth, een wonderlijke reis met God Palm, Diana
€ 14,99
voorraad onbekend
Staan in de wereld van nu

'Staan in de wereld van nu' van Jacques Ellul is een actuele hertaling van het boek dat oorspronkelijk werd uitgegeven in 1948. Maar hoewel het uit 1948 komt, is het indrukwekkend hoe dit hartstochtelijke essay nu nog zo actueel kan zijn.

Als leiders het stuur kwijt zijn, media ons bezighouden met bijzaken, en techniek en geld de aarde onderwerpen - wat is dan nog de taak van christenen? Wat betekent het revolutionaire geloof in Christus als donkere wolken zich samenpakken boven de kerk en ons land, maar ook boven de hele aarde?

Jacques Ellul was filosoof, socioloog, theoloog en hoogleraar in het recht. Hij stond bekend als de man die alles heeft voorzien en zijn essay leert christenen hoe ze moeten staan in deze wereld.

Staan in de wereld van nu Ellul, Jacques
€ 21,-
voorraad onbekend
Keuzes

Het boek "Keuzes" van Hanneke van Dam, zou je kunnen zien als een dagboek voor 37 dagen. Een dagboek dat je helpt om het belangrijke thema keuzes goed in het vizier te krijgen.

Bewust en onbewust maken wij de hele dag door keuzes. Keuzes met betrekking tot wat we doen en laten, hoe we ons uiten en hoe we met anderen omgaan. Je kunt rustig stellen dat ons leven grotendeels wordt gevormd door de keuzes die wij maken.

Anders gezegd.... Waar jij nu bent, wat jij nu doet, hoe je leven er nu uitziet.... Al die grote dingen hangen samen met keuzes die jij eens hebt gemaakt.Maar belangrijker nog: vandaag kun je keuzes maken die je leven, toekomst en omgeving positief beïnvloeden. Als je het gevoel hebt dat je bent vastgelopen, heb je zelfs nog meer te kiezen dan je denkt. Je bent niet bedoeld als speelbal van de omstandigheden; God heeft je autoriteit gegeven om een actieve rol te spelen en, in partnerschap met God, je bestemming te vervullen.Hoe meer je je bewust wordt van de invloed van jouw keuzes, hoe meer je hier op een positieve manier gebruik van kunt maken.

Dit boek zou je kunnen zien als een dagboek voor 37 dagen. Een dagboek dat je helpt om het belangrijke thema keuzes goed in het vizier te krijgen. Het sluit ook goed aan bij Hannekes vorige boek, Gods stem horen. Want, horen heeft alleen zin als je er ook naar handelt. Om die reden heeft Hanneke ernaar gestreefd om dicht bij de praktijk van het dagelijks leven te blijven. De vragen aan het einde van elk hoofdstuk kunnen je helpen om de inhoud op je eigen situatie toe te passen en het boek eventueel samen met anderen te lezen in een Bijbelstudiegroep of gebedsgroep. .

Keuzes Dam, Hanneke van
€ 17,50
voorraad onbekend
Goed begin van je dag

Het bijbels dagboek: Een goed begin van je dag van Joyce Meyer helpt je met Bijbelse overdenkingen om elke morgen van het jaar een goede start te maken.

Gods genade is nieuw, elke morgen. Ontdek het! In korte en krachtige overdenkingen geeft Joyce Meyer iedere dag een impuls, met daarbij een passende Bijbeltekst en toepassing in het dagelijks leven. Een uitdagend, humoristisch en inspirerend bijbels dagboek

Joyce Meyer is één van de meer bekende praktische Bijbelleraren in de wereld. Ze is een New York Times bestseller auteur; haar boeken hebben miljoenen mensen geholpen bij het vinden van hoop en herstel door Jezus Christus. Door haar bediening onderwijst zij met name over onderwerpen die gericht zijn op het denken, de mond, gevoelens en houdingen. Met haar openhartige stijl van communiceren deelt ze haar ervaringen zodat anderen, van wat zij geleerd heeft, kunnen toepassen in hun leven.

Goed begin van je dag Meyer, Joyce
€ 14,95
voorraad onbekend
Vol vertrouwen

Vol vertrouwen is een opbouwend geloofsboek van geliefde auteur Carianne Ros.

In Vol vertrouwen staan 40 waardevolle lessen over standhouden, Gods betrokkenheid bij mensen, zijn hand in ons leven en zijn karakter. De overdenkingen en verwerkingsvragen laten je iets zien van wie God is, zodat je leert Hem meer en meer te vertrouwen. Het bijbelboek Exodus staat centraal.

Dit mooie gebonden boek heeft een chique linnen omslag. Een prachtig cadeau voor vrouwen dus!

Vol vertrouwen Ros, Carianne
€ 15,99
voorraad onbekend
Bidden in de nacht

Het boek van Tish Warren: Bidden in de nacht gaat in op de thema's: Werken, waken en wenen. Het is een vervolg op haar eerdere boek: Liturgie van het alledaagse.

Hoe kunnen we God in het donker vertrouwen? Tish Warren, de schrijfster van Liturgie van het alledaagse (3e druk oktober 2020), behandelt in haar nieuwe boek thema's als menselijke kwetsbaarheid, lijden en Gods schijnbare afwezigheid. Ze doet dat aan de hand van de nachtelijke liturgische gebeden van de kerk, de completen.

In een tijd van twijfel en verlies gaven de gebeden van de kerk haar grond onder de voeten. 'Ieder gebed dat ik ooit gebeden heb is deels een belijdenis geweest: “Ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp.” Dat was mijn gebed, terwijl ik de versleten woorden van de completen bad. En de kerk antwoordde te midden van mijn zwakheid, met haar oude stem: “Hier zijn een paar woorden. Bid ze. Ze zijn sterk genoeg om je te dragen. Ze zullen je helpen in je ongeloof.”'

Waar vinden we troost als we 's nachts piekerend wakker liggen? Dit boek biedt een gelovige en openhartige benadering van de moeilijkheden in ons gewone leven, in een wereld vol onzekerheid.

Tish Harrison Warren is priester in de Anglicaanse kerk in Noord-Amerika. Ze is verbonden aan de Church of the Ascension in Pittsburgh, Pennsylvania. Ze schreef eerder Liturgie van het alledaagse (3e druk). Haar artikelen en essays verschijnen in de New York Times, Christianity Today, Comment Magazine en elders. Ze woont met haar man en drie kinderen in Pittsburgh, Pennsylvania.

"Ik ken maar weinig hedendaagse schrijvers die zo pastoraal, profetisch en poëtisch schrijven als Tish Warren. Ik ken maar weinig schrijvers die met zoveel hoop, gratie en schoonheid over de diepe, duistere dingen van het leven schrijven."
-Karen Swallow Prior

"Dit heb ik nodig: schrijvers die eerlijk zijn over zichzelf, het leven en God. En-toch-boeken."
-Janneke Burger-Niemeijer over Warrens eerste boek.

Bidden in de nacht Warren, Tish
€ 19,95
voorraad onbekend