Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

John Mark Comer

John Mark Comer is een christelijk auteur die door veel jonge christenen gelezen wordt.

Over de jonge christelijke auteur John Mark Comer valt veel te vertellen: Hij is geboren en getogen in de Bay Area, maar woont al vele jaren in Portland, Oregon, met zijn vrouw Tammy en hun drie kinderen: Jude, Moses en Sunday. Hij geeft leiding aan een gemeente en schrijft boeken waarin jonge christenen zich herkennen.

John Mark is de pastor van Bridgetown Church, midden in het centrum van de stad (bij Powell's Books als je ooit in Portland bent geweest). Deze kerk is gebouwd rond het zeer basale idee om samen de weg van Jezus te beoefenen. Zij geloven dat de weg van Jezus een manier van leven is die je kan vinden in de Bijbel.

John Mark Comer is de auteur van zes boeken: De radicale uitbanning van haast, God heeft een Naam, Paradijs stad, Liefdeologie, My Name is Hope, en zijn nieuwste boek : leef geen leugens, dat nu een New York Times-bestseller is.

John Mark Comer start momenteel een non-profitorganisatie genaamd Practicing the Way. Zijn doel is om middelen te creëren voor discipelschap en vorming in lokale kerken in een post-christelijke context.

Voor degenen onder jullie die nieuwsgierig zijn naar zijn opleiding: hij heeft een Masters Degree in Bijbelse en Theologische Studies van het Western Seminary. Daarnaast is hij een grage lezer van boeken en een fervent luisteraar van podcasts en muziek.

Zijn levensvisie is om bij Jezus te zijn, te worden zoals Hij, en te doen wat Hij zou doen als Hij bij ons was. Voor degenen die een soortgelijke reis maken, mag hij dienen als een metgezel op de Weg...

De boeken van John Mark Comer kun je online kopen of reserveren bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

De weg volgen, bij Jezus zijn

de bekende voorganger John Mark Comer gaat verder met het boek: De weg volgen met als ondertitel "bij Jezus zijn, van Jezus leren en op Jezus gaan lijken". Zijn nieuwste boek wordt D.V. februari 2024 verwacht.

Jezus roept ons om gevormd te worden naar zijn beeld en nodigt ons uit om het leven te ervaren 'in al zijn volheid'. Maar soms voelt het alsof God ver weg is, je karakter zit je in de weg of je bent bang dat je geloof niet zoveel voorstelt. Hoe kun je leven naar Gods plan? Door bij Jezus in opleiding te gaan; door de Weg te volgen. Comer schetst in dit boek zijn hoopvolle visie op geestelijke groei. Hij zet de schijnwerper op onze cultuur en legt die naast inzichten uit de Bijbel over bijvoorbeeld de rustdag, eenvoud en de waarde van sociale verbanden.

Ga bij Jezus in de leer en ontwikkel nieuwe leefregels. Ontdek wat het leven voor je in petto heeft door bij Jezus te zijn, van Jezus te leren en op Jezus te gaan lijken.

John Mark Comer (1985) is momenteel een van de bekendste voorgangers in de VS. Hij schreef eerder de internationale bestseller De radicale uitbanning van haast, dat in ons land al in korte tijd een 3e druk beleefde.

De weg volgen, bij Jezus zijn Comer, John Mark
€ 24,99
voorraad onbekend
Leef geen leugens

In het boek Leef geen leugens, beschrijft John Mark Comer, voorganger en auteur hoe we de drie klassieke vijanden van de mens en gelovige, de duivel, het vlees en de wereld, kunnen leren herkennen en weerstaan. Hij vertaalt deze begrippen naar onze moderne wereld, analyseert hun tactieken, sterke en zwakke punten en laat zien hoe je (met raad en praktische oefeningen) je kunt verweren tegen deze schijnbaar stokoude, maar zeer actuele tegenstanders en ze kunt overwinnen.

Inkijkexemplaar Leef geen Leugens door Johan Mark Comer

We zijn momenteel in oorlog. Niet met buitenlandse aanvallers of binnenlandse terroristen. Nee, het is een strijd die je diep in je geest en lichaam ervaart: we zijn in oorlog met leugens. Het probleem is niet zozeer dat we leugens vertellen, maar dat we ze leven. We laten ze toe in onze gedachten en lichaam, waar ze onze vrede en heelheid ondermijnen. Deze vijanden zijn krachten die proberen om schade aan te richten in ons hart en leven door middel van subtiel bedrog. Het zijn bedrieglijke gedachten over wie God is, over wie wij zijn en over wat een daadwerkelijk goed leven is.

Een aansprekend boek met een bevrijdende boodschap van een auteur die momenteel ook in Nederland steeds meer wordt gelezen.

John Mark Comer is een jonge voorganger en auteur uit de VS (Portland, Oregon) die actuele thema's in het perspectief van het christelijk geloof beschrijft. Zijn stijl is populair en voor een breed publiek toegankelijk. John Mark Comer werkt als voorganger voor onderwijs en visie in Bridgetown Church en heeft een master in bijbelse en theologische studies van het Western Seminary. Hij is getrouwd met Tammy en heeft drie zoons.

Leef geen leugens van John Mark Comer kun je gemakkelijk online bestellen bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Leef geen leugens Comer, John Mark
€ 24,99
voorraad onbekend
De radicale uitbanning van haast

Het boek: De radicale uitbanning van haast is het verhaal van John Mark Comer over zijn weg met het omgaan rond druk en gejaagdheid in het leven.

'Wie ben ik aan het worden?' Dat was de vraag die John Mark Comer bezighield. Zijn leven leek succesvol, maar vanbinnen zag het er heel anders uit.

INKIJKEXEMPLAAR radicale uitbanning van haast door Johan Mark Comer

Tot een mentor hem confronteerde met deze woorden: 'Ban meedogenloos de haast uit je leven. Haast is de grote vijand van het geestelijke leven.' Het was niet het antwoord dat hij verwachtte, maar wel het antwoord dat hij nodig had en nog steeds heeft. Te vaak bestrijden we alleen de symptomen van de onrust van onze moderne wereld in plaats van te proberen de oorzaak ervan te achterhalen.

In dit boek geeft Comer een roadmap om emotioneel en geestelijk fit te blijven in de chaos van deze moderne wereld. De radicale uitbanning van haast is een indringend, overtuigend pleidooi tégen haast en vóór een langzamere, eenvoudigere manier van leven. Een bestseller in de Verenigde Staten!

John Mark Comer is een jonge predikant en christelijk auteur uit de VS die actuele thema's in het perspectief van het christelijk geloof beschrijft. Zijn stijl is populair en voor breed publiek toegankelijk.

De radicale uitbanning van haast Comer, John Mark
€ 24,99
voorraad onbekend
God heeft een Naam

God heeft een Naam is geschreven door John Mark Comer, een inmiddels bekende auteur als het gaat om boeken die jongvolwassen christenen aanspreekt. Ontdek wat de Naam van God voor jou kan betekenen in je dagelijks leven met Hem.

Je kunt verlangen naar een relatie met God, maar je toch ver weg en niet verbonden met Hem voelen. Alsof Hij meer een idee is waar we in ons hoofd in geloven, dan een persoon met wie we een relatie hebben.

Waarom ervaren we deze kloof tussen ons en God? Zou het kunnen dat veel van wat we over God denken, niet klopt? Niet helemaal fout, maar fout genoeg dat we niet alles uit onze relatie met Hem halen? Wat als onze 'God' eigenlijk een projectie is van onze eigen identiteit, ideeën en verlangens? En wat als de echte God anders is, maar veel beter dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen?

Dit boek gaat over wat God over Zichzelf zegt. In zijn kenmerkende, gemakkelijk leesbare schrijfstijl neemt John Mark Comer je regel voor regel mee door Exodus 34:6-8. Een gedeelte wat volgens sommige Bijbelgeleerden het meest geciteerde vers uit de Bijbel, door de Bijbel zelf is. Wie God is, zou je dan zomaar kunnen verrassen - en dat zou alles kunnen veranderen.

God heeft een Naam Comer, John Mark
€ 21,95
voorraad onbekend
Paradijs stad

Paradijs Stad is geschreven door John Mark Comer en zegt: Alles wat we doen, heeft waarde voor God. Dit boek helpt je om te begrijpen waarom jij op aarde bent en wat dat betekent voor de rest van je leven.

Inkijkexemplaar Paradijs stad

Waarom bestaan we? Wat betekent het om mens te zijn? Je hebt vast weleens iemand horen zeggen: het gaat erom wie je bent, niet om wat je doet.Echt? Waar staat dat in de Bijbel? Want de Bijbel leert ons vanaf de allereerste bladzijde dat de mens bedoeld is om over de aarde te heersen, de ongekende mogelijkheden van de aarde te ontdekken en een samenleving te creëren. Paradijs Stad is een Bijbels onderbouwd, praktisch én ontnuchterend boek. Het gaat over meer voldoening en plezier halen uit je dagelijks leven, uit je werk en uit je vrije tijd. Alles wat we doen, heeft waarde voor God. Dit boek helpt je om te begrijpen waarom jij hier op aarde bent en wat dat betekent voor de rest van je leven.

John Mark Comer is auteur van verschillende christelijke boeken, die jongvolwassenen aanspreken door hun nuchterheid en het gericht zijn op het volgeling van Christus zijn.

Paradijs stad Comer, John Mark
€ 18,95
voorraad onbekend
Liefdeologie

Het boek Liefdeologie is een ontdekkingstocht naar de theologie van liefde. Het is geschreven door John Mark Comer, auteur en leider van een christelijke gemeente. Op een uitdagende manier deelt hij zijn ervaringen rondom het huwelijk en hoe het door God bedoeld is.

In het begin schiep God Adam. Toen maakte hij Eva. En sindsdien proberen we te ontdekken hoe liefde werkt.

Op een persoonlijke manier deelt voorganger en leraar John Mark Comer hoe gezonde man/vrouw relaties eruit zouden kunnen zien en hoe God het oorspronkelijk bedoeld heeft. En hij is eerlijk over wat er mis is gegaan omdat wij de gevolgen in dit post-Eden tijdperk dragen. Hij schrijft zowel vanuit eigen ervaring en bespreekt ook de Bijbelse liefdesverhalen. Daarmee verandert dit boek in een meeslepend en fascinerend avontuur over Gods plan met het huwelijk.

Liefdeologie begint met het huwelijk. En gaat vandaar terug naar verkering, verliefdheid en alles wat daar tussenin zit. Comer schrijft over seksualiteit, romantiek, vrijgezel zijn en wat het betekent om man of vrouw te zijn. Het boek sluit af met een eerlijke, ongenuanceerde, 'niets-is-te-gek'-vraag en antwoord sessie, waarin de meestgestelde vragen over seksualiteit en relaties aan bod komen.

Dit is een boek voor vrijgezellen, verliefde en verloofde stellen, en getrouwden, zowel binnen als buiten de kerk, die willen leren wat de Bijbel zegt over liefde, seks en relaties.

John Mark Comer is pastor in Bridgetown: Een Jezus-kerk, die deel is van een familie van kerken in Portland, Oregon, in de Verenigde Staten. Hij is getrouwd met Tammy, en samen hebben zij drie kinderen, Jude, Moses en Sunday.

Liefdeologie Comer, John Mark
€ 19,95
voorraad onbekend
Live No Lies

In the book "live no lies" shows John Mark Comer the bestselling author of The Ruthless Elimination of Hurry equips readers to recognize the lies and resist the forces that seek to steal their happiness, wholeness, and holiness"

We are at war. Not with a foreign government or domestic terrorists or a creepy new artificial intelligence hell-bent on taking over the world. No, it's a war we feel deep inside our own chests: we are at war with lies.

The problem isn't so much that we tell lies but that we live them. We let them into our bodies, and they sabotage our peace. All around us in the culture and deep within our own body memories are lies: deceptive ideas that wreak havoc on our emotional health and spiritual well-being, and deceptive ideas about who God is, who we are, and what the good life truly is.

The choice is not whether to fight or not fight, but whether we win or surrender.

Ancient apprentices of Jesus developed a paradigm for this war; they spoke of the three enemies of the soul: the devil, the flesh, and the world. Live No Lies taps into this ancient wisdom from saints of the Way and translates the three enemies for the modern era, with all its secularism and sophistication. As a generation, we chuckle at the devil as a premodern myth, we are confused by Scripture's teaching on the flesh in an age where sensual indulgence is a virtue not a vice, and we have little to no category for the New Testament concept of the world.

In this provocative and practical book, bestselling author John Mark Comer combines cultural analysis with spiritual formation. He identifies the role lies play in our spiritual deformation and lays out a strategic plan to overcome them.

Do you feel the tug-of-war in your own heart, the inner conflict between truth and lies? The spirit and the flesh? The Way of Jesus and the world? It's time to start winning. It's time to live no lies...

Review Quotes:
"This is the book I've been waiting for and one of the most important books a follower of Jesus will ever read. It will become a classic." --Christine Caine, founder of A21 and Propel Women

"John Mark Comer is a gift to the church. He writes with adept cultural nuance, theological savvy, and refreshing spiritual depth. In Live No Lies, he's taken on a multilayered, ancient topic and brilliantly rearticulated it for our generation. This is a gem." --Rich Villodas, lead pastor of New Life Fellowship and author of The Deeply Formed Life

"In a time that feels full of contradictions and confusion, John Mark does a masterful job of laying out what is true, what true is, and why it matters deeply that we know the truth. This is the book for our day." --Annie F. Downs, New York Times bestselling author of That Sounds Fun

"I devoured every word of this book and found myself deeply stirred and nourished. John Mark speaks to the mind and soul, as he uncovers in his usual thoughtful way the three great enemies to our peace--the world, the flesh, and the devil. You will emerge better after reading these pages." --Bryan Loritts, author of Insider Outsider

"Every day we are dealing with temptations in multiple forms that draw us away from faithfulness to the Way of Jesus. In this compelling work, John Mark gives a vision of the beauty of Jesus in a culture of lies." --Jon Tyson, pastor of Church of the City New York and author of The Intentional Father

"This book is a godsend. It exposes our spiritual enemy of untruth--a foe impacting our societies on a global scale. In a world where everyone tries to live their own 'truth, ' this book reveals and challenges the many lies that have become common, normal, and accepted in our everyday conversations and decisions.." --Albert Tate, lead pastor of Fellowship Church

"Comer has personally helped me on my faith journey and I believe he is one of the greatest teachers of our generation. As you read Live No Lies, your heart will be strengthened and your eyes opened to the daily war waged against our personal peace." --Rich Wilkerson Jr., pastor of VOUS Church

"In a time where deception seems to have settled upon the land like a dense fog, Live No Lies offers us a clearing to see how we have been deceived, to learn how we deceive ourselves, and to flee from the one who deceives. An essential guide for discernment in our contested age." --Mark Sayers, senior leader of Red Church in Melbourne, Australia, and author of a number of books including Strange Days and Reappearing Church

John Mark Comer is the founding pastor of Bridgetown Church in Portland, Oregon, a teacher and writer with Practicing the Way, and the bestselling author of The Ruthless Elimination of Hurry plus four previous books.

Live No Lies Comer, John Mark
€ 26,95
voorraad onbekend
God Has a Name

God Has a Name, a book from John Mark Comer, is a simple yet profound guide to understanding God in a new light--focusing on what God says about himself.

This one shift has the potential to radically alter how you relate to God, not as a doctrine, but as a relational being who responds to you in an elastic, back-and-forth way.

In God Has a Name, John Mark Comer takes you line by line through Exodus 34:6-8--Yahweh's self-revelation on Mount Sinai, one of the most quoted passages in the Bible. Along the way, Comer addresses some of the most profound questions he came across as he studied these noted lines in Exodus, including: Why do we feel this gap between us and God?

Could it be that a lot of what we think about God is wrong? Not all wrong, but wrong enough to mess up how we relate to him? What if our God is really a projection of our own identity, ideas, and desires? What if the real God is different, but far better than we could ever imagine?

No matter where you are in your spiritual journey, the act of learning who God is just might surprise you--and change everything.

God Has a Name Comer, John Mark
€ 17,95
voorraad onbekend
De radicale uitbanning van haast
De radicale uitbanning van haast[ downloaddownload ] Comer, John Mark
€ 16,99
direct downloaden