Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

TOP 10 Voorleesboeken

voorlezen, kinderen, lezen met je kind, taalontwikkeling

Christelijke voorleesboeken
Voorlezen, er zijn zoveel goede redenen om er jong mee te beginnen, lang mee door te gaan en het ondertussen heel vaak en met veel enthousiasme te doen. Voorlezen stimuleert niet alleen de taalontwikkeling van je kind, maar ook de ontwikkeling van allerlei andere vaardigheden. Daarnaast is voorlezen ook gewoon ontzettend leuk en goed voor de band met je kind. Om al die redenen hebben wij de leukste voorleesboeken voor jou en je kind op een rijtje gezet!

Voorlezen kan ook heel goed met een leuk prentenboek!

Onderstaand een praktisch overzicht van de Top 10 christelijke voorleesboeken: Bestellen is eenvoudig online via de webshop van Ichthusboekhandel.nl of u kunt ze kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden en Zoetermeer. Als het een cadeau mag zijn, wordt het leuk ingepakt!

Kikkervisjes in de soep

Kikkervisjes in de soep' bevat 40 heerlijke voorleesverhalen door Wilemijn de Weerd. Marijke ten Cate tekende voor de illustraties waarvan kleuters zullen smullen. De belevenissen van Ella en Joep worden zeer herkenbaar en vrolijk beschreven.

Per seizoen schreef Willemijn de Weerd 10 afwisselende ver halen, met titels als: Pindakaasproef, Logeren, Kleine konijntjes, Gebroken been, Verstoppen. Voor zowel kinderen als hun ouders een feest om te lezen!Marijke ten Cate voorzag de verhalen van humoristische illustraties.

Kikkervisjes in de soep Weerd, Willemijn de
€ 15,99
voorraad onbekend
De drieling

De drieling is een prachtig voorleesboek van Corien Oranje. De Drieling bestaat uit Tom, Job en Wout en zijn terug. In deze verhalenbundel beleven ze weer de grappigste avonturen. Ze hinkelen in hun onderbroek bij de schoolarts, vinden een huisdier in de tuin en gaan voor het eerst van hun leven kamperen.

De verhalen uit Slaappoeder, Storm in bad en Ongelukje kan gebeuren zijn voor deze uitgave opnieuw geredigeerd. En ze werden door Gurli Feilberg van humoristische illustraties voorzien. Daarnaast schreef Corien Oranje 20 nieuwe verhalen over de avontuurlijke drieling. Natuurlijk ontbreekt ook de hilarische klassieker 'Vijf minuten vieze woorden' niet!

Het boek De drieling bevat 17 voorleesverhalen per seizoen. (Dus 68 verhalen....)

De serieuze vragen uit het voorleeslees de Drieling;

*Wie heeft er op mama's bureaustoel geplast?
*Wat moet je doen als je je liefste knuffel kwijt bent?
*En hoe maak je een kliedertaart?

De drieling Oranje, Corien
€ 17,99
voorraad onbekend
Grote voorleesboek van Sofie

Wie kent ze inmiddels niet: de eigenwijze en ondernemende Sofie, haar zusje Lotte en buurjongetje Bram? Het grote Voorleesboek van Sofie vertelt je alles er over. De verhalen zijn geschreven door Annemarie ten Brinke en Willemijn de Weerd.

Heel veel kinderen én volwassenen hebben al genoten van de herkenbare verhalen over alledaagse kleuterbelevenissen. Nu zijn alle 120 verhalen gebundeld in 'Het grote voorleesboek van Sofie'! Deze bundel staat garant voor urenlang voorleesplezier, thuis én op school!

De karakteristieke en sprekende illustraties van Marie-Sophie Mejan en Esther Leeuwrik maken het boek helemaal af.

- Alle verhalen over de eigenwijze Sofie nu in één band!
- Onmisbaar in elke kleuterklas
- Voor eindeloos voorleesplezier

'De schrijfstijl leest lekker voor, de plaatjes zijn speels en de verhalen hebben een mooie voorleeslengte.'- Nederlands Dagblad

'Eigentijdse stukjes vol kleuterlogica in een vlot leesbare stijl.'- Reformatorisch Dagblad

Klik hier om een leesfragment te openen.

Annemarie ten Brinke en Willemijn de Weerd zijn allebei werkzaam in het basisonderwijs en moeder. Ze hebben diverse succesvolle kinderboeken gepubliceerd, waaronder de drie voorleesboeken over Sofie.

Grote voorleesboek van Sofie Brinke, Annemarie ten
€ 22,99
voorraad onbekend
Het jaar rond

'Het jaar rond' is een feestelijk voorleesboek van Evelien van Dort, vol avonturen thuis, op school en in de natuur!

Lucas en Noor wonen met hun ouders, oma en hond Roska aan de rand van een dorp vlak bij de rivier. Samen beleven ze grote en kleine avonturen. Zo krijgt Noor een rode fiets voor haar verjaardag, en gaan ze op bezoek bij de pasgeboren lammetjes.

In het boek ga je het jaar door, en komen alle feestdagen aan bod:

* Sint Maarten,
* Sinterklaas,
* Advent,
* Kerstmis,
* Pasen en nog veel meer.

Een prachtig boek met veel voorleesverhalen en vrolijke full-color illustraties van Daniëlle Schothorst.

Het jaar rond Dort, Evelien van
€ 7,95
voorraad onbekend
Sterren en stippen - Nerflander serie

Het prentenboek Sterren en stippen - de Nerflander serie bevat alle verhalen over Wout en de Nerflanders zoals Max Lucado die schreef. Nu de zes verhalen in één prachtige band voor een geweldig cadeau.

Al ruim 10 jaar staat het prentenboek Niemand is zoals jij in de top 10-lijsten van de christelijke boekhandel. De aansprekende parabel over de Nerflanders rond zelfbeeld en eigenwaarde heeft al vele harten geraakt. Ook de andere prentenboeken van Max Lucado waren succesvol, maar helaas zijn ze niet allemaal meer los verkrijgbaar in de boekhandel.

Juist daarom is er nu deze prachtige bundel met alle verhalen over Wout en de Nerflanders. Zorgvuldig uitgevoerd met stofomslag en goudfolie en inclusief de sfeervolle illustraties uit de geliefde prentenboeken, waardoor het een geschenk wordt voor iedereen.

De Nerflanders-serie Sterren en stippen bevat de volgende verhalen:

* Niemand is zoals jij
* Je hoort bij mij
* Had ik maar een groene neus
* Een fantastisch geschenk
* De beste
* Speciaal voor jou

Een prachtig gezinsboek, een mooi cadeau bij een verjaardag, geboorte of een afscheid.

Sterren en stippen - Nerflander serie Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
Sep & sanne deel 2

Dit tweede deel van Sep en Sanne staat weer vol met vrolijke verhalen. In twaalf voorleesverhalen beleven de twee vrienden nieuwe avonturen.

Sep en Sanne mogen stemmen voor een nieuw speeltoestel op het pleintje. Ze gaan samen naar de kinderboerderij en doen een wedstrijdje met stoepkrijt. Wat ze verder voor leuks beleven, lees je in dit gezellige voorleesboek voor kleuters!

Niet alleen kinderen, maar ook de voorlezende volwassenen zullen van de verhalen genieten. Ze zijn ook heel geschikt voor gebruik op school.

Mooie aanvulling in het assortiment christelijke voorleesverhalen.

Impressie:

Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven...' Sanne hurkt op het grasveldje op het midden van het plein. Poeh, wat staan die bloemetjes dicht bij elkaar. Die kan ze niet goed meer tellen. 'Sanne!' hoort ze Sep roepen. Ze springt op en zwaait. Sep holt naar haar toe. 'Wat doe je?' 'Ik tel die witte klokjesbloemen.' 'Dat zijn sneeuwklokjes', zegt Sep. 'O ja, nu weet ik het weer!' roept Sanne.

Sep & sanne deel 2 Graaf, Margriet de / Miltenburg, Sanne
€ 11,95
voorraad onbekend
Sep en sanne 3

Sep en Sanne deel 3 staat weer vol met leuke voorleesverhalen voor kleine kinderen. De boeken van Sep en Sanne zijn geschreven door Margriet de Graaf.

In twaalf voorleesverhalen beleven de twee vrienden nieuwe avonturen. Sep en Sanne spelen in de wind en in de sneeuw. Ook helpen ze mee met de schoonmaak dag. Met een mooie stok ruimen ze alle rommeltjes op het Van Dalenplein op. Sep en Sanne halen ook een grapje uit met de papa van Sep. En er zijn nog veel meer verhalen.

Wat ze verder voor leuks beleven, lees je in dit gezellige voorleesboek voor kleuters!

Sep en sanne 3 Graaf, Margriet de
€ 11,95
voorraad onbekend
Op reis

Een meisje ontsnapt aan de verveling van een grijze wereld door een rode deur te tekenen en daardoor een andere wereld binnen te stappen. Ze vaart met een getekend schip door een Veneziaans koninkrijk, vliegt met een getekende luchtballon tussen fantasierijke luchtschepen en op een getekend vliegend tapijt over een oosterse stad. De woordenloze, kleurrijke pagina's prikkelen de verbeeldingskracht en stimuleren kinderen van verschillende leeftijden tot het vertellen van een eigen verhaal.Wordt verwacht: april 2014Waardering voor Op reisAmazon: best book of the Month, augustus 2013The New York Times: A masterworkStarred reviews in Booklist, Publishers Weekly en Kirkus Reviews

Op reis
€ 14,99
voorraad onbekend
Voor mama, van Bas
Voor mama, van Bas Oranje, Corien
€ 10,99
voorraad onbekend