Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Advent 2022

In 2022 is de eerste advent op D.V. zondag 27 november 2022. Daarmee start het nieuwe kerkelijke jaar met de tijd van de verwachting van de komst van Christus. Bij Ichthusboekhandel.nl liggen vanaf eind oktober allerlei bijzondere boeken over Advent en Kerst in de winkel. Kom langs in één van de winkels of kijk online even rond op onze website.

Adventsboekjes kopen doe je bij Ichthusboekhandel.nl Bij Ichthusboekhandel.nl kunt u terecht voor adventsboekjes, adventskaarsen, de adventskalenders 2022, boeken om Advent voor te bereiden en te vieren. Om zo klaar te zijn voor het feest van de komst van Christus naar deze wereld. U kunt ook altijd op afspraak deze materialen inzien.

Wat betekent Advent? | Meer over Kerst.........?

Wanneer start Advent:

2022 - Zondag 27 november
2023 - Zondag 3 december
2024 - Zondag 1 december
2025 - Zondag 30 november

Boeken over Advent en Kerst, adventskalenders en kerstverhalen, kunt u gemakkelijk online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer. U bent daar hartelijk welkom.

23 artikelen
pagina 1 van 3
Geboren glorie - adventsdagboek

Geboren Glorie is geschreven door Nieske Selles-ten Brinke voor gelovige vrouwen die verlangen naar groei in hun kennis van en relatie met Jezus Christus. Dit boek helpt hen de rode draad te ontdekken vanuit het Oude Testament naar het Nieuwe Testament, met betrekking tot de Menswording van Jezus, die tegelijk God is.

Centraal staat (de voorzegging van) Zijn komst op aarde, Zijn geboorte en het grote reddingsplan van God met deze wereld. Het boek eindigt in een heen wijzing naar Zijn tweede komst, wanneer Hij terugkomt op de wolken. Geboren Glorie bevat overdenkingen met korte schrijfopdrachten voor 28 dagen, om te gebruiken tijdens de adventsperiode. Ook zeer geschikt om samen met je partner te lezen!

Geboren glorie - adventsdagboek Selles-ten Brinke, Nieske
€ 15,99
voorraad onbekend
Die ene kaars
Die ene kaars
€ 9,95
voorraad onbekend
Buiten sneeuwt het

Het boek met Kerstverhalen 'Buiten sneeuwt het' met bijdrages van o.a. Marlies Medema, Els Florijn en Frans Willem Verbaas is een indrukwekkende en verfrissende verhalenbundel voor en over Advent en Kerst.

Een buschauffeur die de weg kwijtraakt en een bijzondere ontdekking doet. Een vader die zoekraakt en op een onverwachte plek wordt gevonden. Een vrouw die op zoek gaat naar een leuke man voor bij het kerstdiner, maar de verdwaalde poes toch gezelliger vindt.

De christelijke kerstverhalen in 'Buiten sneeuwt het' zitten vol verrassingen en zijn geschikt om te lezen bij kerstvieringen, of gewoon thuis als zinvol momentje voor jezelf of met het gezin.

Auteurs:

* Marlies Medema,
* Els Florijn,
* Frans Willem Verbaas,
* Corien Oranje,
* Josha Zwaan,
* Rikkert Zuiderveld,
* Elly Zuiderveld,
* Elsbeth Gruteke en
* Sarah van der Maas.

Buiten sneeuwt het Medema, Marlies; Florijn, Els; Verbaas,
€ 18,99
voorraad onbekend
Advent met Augustinus

In het boek Advent met Augustinus leren we de kerkvader Augustinus kennen als bisschop van Hippo Regius, maar ook als zondig mens. Het adventsboek is geschreven door Hans Alderliesten vanuit teksten die Augustinus hierover achtergelaten heeft.

Rusten, verlangen en wachten zijn woorden die we associëren met Advent. Augustinus zou er iets aan toevoegen: belijden en prijzen. Dat de hoge God de gestalte van een klein kind aannam, dat is iets om dankbaar voor te zijn en om je diep voor te schamen, aldus Augustinus. Hij kwam naar ons omdat wij niet naar Hem kwamen. Hij bukte omdat wij ons groot maakten.

Met Augustinus werpen we een blik in de kribbe. Christus kwam in kleinheid nabij, wat een wonder!

Advent met Augustinus Alderliesten, Hans
€ 15,99
voorraad onbekend
Adventskalender bij de Peuterbijbel

Leef samen met je kind toe naar het kerstfeest met deze adventskalender. De grote kijk- en zoekplaat laat de belangrijkste kerstverhalen zien. Het boekje is een uitvouwboek wat neergezet kan worden en zo het hele kerstverhaal zichtbaar maakt.

Aan de andere kant van de leporello (zo noem je ene uitvouwboek) is er voor elke dag een kort verhaal bij een gedeelte van de grote kijkplaat en een verwerking. Samen onderweg naar het kerstfeest!

Dit adventsboek is een prachtige leporello (uitvouwboek) om in de adventsperiode thuis of op school neer te zetten.

Adventskalender bij de Peuterbijbel Weerd, W. de, M. ten Berge
€ 12,99
voorraad onbekend
Adventskalender goud/zwart-wit

Op de LUV adventskalender (goud/ zwart-wit) lees je van 1 t/m 25 december elke dag een mooie Bijbeltekst, spreuk of songtekst. Nu volop verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel

De adventskalender bestaat uit 25 losse kaarten met op de ene kant het nummer van de dag en op de andere kant een mooie tekst en/of illustratie die je voorbereidt op Kerst.

Er zit 6 meter touw bij en 25 knijpers om de kalender op te hangen. Om samen als gezin Advent te doorlopen tot en met Kerst.

Door de stevige vormgeving jarenlang bruikbaar als gezinstraditie!

Wie liever een andere kleurstelling heeft, kiest voor de Adventskalender in kleur

Adventskalender goud/zwart-wit Adventskalender LUV
€ 15,95
voorraad onbekend
Adventskalender kleur LUV

Op de LUV adventskalender (kleur) lees je van 1 t/m 25 december elke dag een mooie Bijbeltekst, spreuk of songtekst. Nu volop verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel

De adventskalender bestaat uit 25 losse kaarten met op de ene kant het nummer van de dag en op de andere kant een mooie tekst en/of illustratie die je voorbereidt op Kerst.

Er zit 6 meter touw bij en 25 knijpers om de kalender op te hangen. Om samen als gezin Advent te doorlopen tot en met Kerst.

Door de stevige vormgeving jarenlang bruikbaar als gezinstraditie!

Wie liever een andere kleurstelling heeft, kiest voor Adventskalender in Goud - zwart/wit

Adventskalender kleur LUV LUV
€ 15,95
voorraad onbekend
In het licht (adventsdagboek)

In het licht is een adventsdagboek geschreven door Danielle Heerens. Advent is verwachtingsvol toeleven en uitzien naar de geboorte van Jezus, het Licht van de wereld. Een van de manieren waarop je dat kunt doen, is door deze vier weken stil te staan bij het thema 'licht'.

Om de dagen voor kerst te leven ín het licht.In dit adventsdagboek staan zesentwintig overdenkingen die allemaal gaan over 'licht' - zowel over Jezus, het Licht van de wereld, als het licht van God, het licht dat jij mag zijn en het licht van de eeuwigheid. Bij elke overdenking vind je een uitgelichte quote en een opdracht om licht te geven of te ontvangen. Zo leer je meer over hét Licht en ontdek je hoe je zelf een lichtje kunt zijn en het Licht van kerst kunt verspreiden. En dan wordt deze kerst écht een feest van het Licht.

Om dit licht in jouw leven zichtbaar te maken, bevat dit dagboek 24 prachtige kaarten met daarop de uitgelichte quotes. Je kunt deze kaarten uitknippen en ophangen als adventskalender.

In het licht (adventsdagboek) Heerens, Danielle
€ 15,99
voorraad onbekend
Speel & lees het kerstverhaal

Speel & lees het kerstverhaal is een verhaal met uitdruk figuren . Beleef Kerst met dit mooi geïllustreerde boek. In eenvoudige taal wordt het kerstverhaal verteld. De 8 uitdrukfiguren nodigen uit om het kerstverhaal na te spelen.

Zo komt kerst tot leven!

Speel & lees het kerstverhaal
€ 9,99
voorraad onbekend
Lof vol liefde

Lof vol liefde is een speciale uitgave van de werkgroep Zij Lacht. Het is een leesplan voor de adventsperiode en uitermate geschikt om te gebruiken vanaf de eerste adventszondag.

Advent is een bijzondere tijd waarin we bewust uitzien naar het vieren van de geboorte van Jezus. Het moment dat de lang Beloofde werd geboren, als Redder van de wereld. Dit rijk vormgegeven adventsboek helpt jou om deze dagen je bewust te verwonderen en verheugen over Liefde die kwam. In 11 liederen door de Bijbel heen zien we gelovigen die vol verwachting de lof aan de Messias brengen.

Gebed, overdenkingen, liederen, prachtige foto's en do it yourself opdrachten helpen jou om mee te gaan in deze aanbidding. Met als doel dat jouw lof vol liefde zich zal vermengen met die van duizenden heiligen. Hij, Jezus, verdient alle eer!

Lof vol liefde Zij lacht (leesplan voor advent)
€ 20,-
voorraad onbekend