Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke kerstverhalen

Een goed christelijk kerstverhaal kunt u volop vinden bij Ichthusboekhandel. De boeken met kerstverhalen voor ouderen en kinderen liggen op voorraad in de winkels of bestelt u gemakkelijk online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl

Ichthusboekhandel heeft christelijke kerstverhalen met een boodschap, die herkenbaar zijn, verrassen en die soms al generaties lang klassiek zijn en nog steeds verteld worden.

Onderstaand een selectie van inspirerende christelijke kerstverhalen. Het kerstverhaal zoals het in de Bijbel staat treft u HIER aan.

Bijzondere kerstfeest van papa Panov

Papa Panov is het klassieke verhaal van Ruben Saillens over een eenvoudige schoenmaker in een klein Russisch dorp. Op kerstavond denkt hij aan zijn overleden vrouw en aan zijn kinderen, die niet meer bij hem wonen. Hij voelt zich erg eenzaam.

Als hij het kerstverhaal leest, valt hij in slaap en droomt. In die droom zegt een stem dat de Heere Jezus morgen bij hem op bezoek komt. De volgende ochtend staat hij al vroeg op de uitkijk achter het raam van zijn werkplaats. Er komt een straatveger voorbij en papa Panov geeft hem koffie. Een arme moeder geeft hij een paar schoentjes voor haar kindje. Bedelaars krijgen te eten. Maar aan het eind van de dag is de Heere Jezus nog steeds niet langsgekomen. Papa Panov begrijpt het niet. Opeens hoort hij weer een stem, die zegt: Wat je voor die arme mensen hebt gedaan, dat heb je voor Mij gedaan. Dan begrijpt papa Panov dat Hij toch verschenen is.

Vanaf: 6 jaar

Illustraties van Michel de Boer.

Bijzondere kerstfeest van papa Panov Saillens, Ruben
€ 9,95
voorraad onbekend
Die ene kaars

De bundel Die ene kaars, bevat nieuwe verhalen voor Advent en Kerst voor volwassenen en kinderen. De verhalen zijn zeer geschikt om voor te lezen in het gezin, in de kerk of op de vereniging.

Kerst. Gods Licht straalt in de duisternis. De echte betekenis van dit heilsfeit dringt niet zomaar tot mensen door. Vaak moet er veel weerstand overwonnen worden. Daarvan getuigen de verhalen in deze kerstbundel. Maar ze laten vooral zien dat dit Licht zoveel kracht heeft dat het mensen stilzet en brengt tot aanbidding van de Zaligmaker.

Die ene kaars Besten, Janny den
€ 9,95
voorraad onbekend
Kerstavond

De bundel Kerstavond, de engel in de trein, bevat een scala aan mooie christelijke kerstverhalen met een boodschap. Verhalen vertellen is juist in de kersttijd een waardevolle traditie. Deze bundel bevat kerstverhalen met een boodschap geschreven door 20 verschillende auteurs.

De bundel Kerstavond bevat verhalen met uiteenlopende thema's, maar waarin steeds wordt gezocht naar de betekenis van kerst in onze tijd. De geuren, kleuren en klanken van kerst komen op een verrassende en soms onverwachte manier in de verhalen naar voren. Je schept een bijzonder moment door deze verhalen te lezen of voor te lezen, thuis of in een kerstviering.

Aan deze kerstverhalenbundel werkten twintig auteurs mee, oude bekenden en nieuwe talenten, waaronder

* Arie Kok,
* Irma Joubert,
* Leendert van Wezel,
* Sandra van Tongeren,
* Ineke Kraijo,
* Els Florijn en
* Iris Boter.

Kerstavond Joubert, Irma en anderen
€ 25,-
voorraad onbekend
Buiten sneeuwt het Kerstverhalen

Het boek met Kerstverhalen 'Buiten sneeuwt het' met bijdragen van o.a. Marlies Medema, Els Florijn en Frans Willem Verbaas is een indrukwekkende en verfrissende kerstverhalenbundel met een boodschap voor en over Advent en Kerst.

Een buschauffeur die de weg kwijtraakt en een bijzondere ontdekking doet. Een vader die zoekraakt en op een onverwachte plek wordt gevonden. Een vrouw die op zoek gaat naar een leuke man voor bij het kerstdiner, maar de verdwaalde poes toch gezelliger vindt.

De christelijke kerstverhalen in 'Buiten sneeuwt het' zitten vol verrassingen en zijn geschikt om te lezen bij kerstvieringen, of gewoon thuis als zinvol momentje voor jezelf of met het gezin.

Auteurs van de bundel "Buiten sneeuwt het":

* Marlies Medema,
* Els Florijn,
* Frans Willem Verbaas,
* Corien Oranje,
* Josha Zwaan,
* Rikkert Zuiderveld,
* Elly Zuiderveld,
* Elsbeth Gruteke en
* Sarah van der Maas.

Buiten sneeuwt het Kerstverhalen Medema, Marlies; Florijn, Els; Verbaas,
€ 15,-
voorraad onbekend
Operatie kerstboom, Kinder-kerstverhalen

Operatie Kerstboom bevat sfeervolle leesverhalen voor kinderen rondom Kerst. Zowel geschikt om zelf te lezen in de midden- en bovenbouw als om voor te lezen op school, in de kerk of thuis.

Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

De verhalen zijn geschreven door verschillende kinderboekenauteurs die uitgeven bij Columbus.

* Liesbeth van Binsbergen,
* Willeke Brouwer,
* Petra Crofton,
* Gesa van Delft,
* Judith van Helden,
* Hanna Holwerda,
* Joke Janssen,
* Ineke Kraijo,
* Hans Mijnders,
* Jeanette Molema,
* Corien Oranje,
* Willemijn de Weerd,
* Bert Wiersema,
* Elly Zuiderveld.

Operatie kerstboom, Kinder-kerstverhalen div. auteurs
€ 15,99
voorraad onbekend
Licht tegemoet - kerstverhalen

De bundel "Licht tegemoet" bevat twaalf nieuwe kerstverhalen voor volwassenen en kinderen. De verhalen spreken elk op een geheel eigen wijze over Licht in de duisternis.

Opeens valt het licht uit. Lisanne grijpt Bart bij de arm.
'Doe je lamp aan', zegt Bart tegen haar.
'Beter van niet. Dan hebben we straks helemaal geen licht meer.'
'Ja maar, misschien vinden we voor die tijd de uitgang.'
'Nee, Bart. Het kan best zijn dat we al een uur in rondjes lopen.'
'Wat wil je dan? Hier gaan zitten en opgeven?' vraagt Bart verontwaardigd.
'Weet ik veel. Wachten tot het licht wordt.' Ze hoort zelf hoe belachelijk het klinkt. Bart zegt niet eens wat ze ook wel weet: het wordt in deze grot nooit licht!

De meeste verhalen zijn voor volwassenen, er zitten ook enkele verhalen voor kinderen en jongeren bij.

Aan de bundel Licht tegemoet werkten mee:

* Jan Vermeulen,
* Janny den Besten,
* Lianne Biemond,
* Maarten Brand,
* Janco Bunt,
* Arna van Deelen,
* Marjanne Hendriksen,
* Anita Kramer,
* Hanneke Mostert,
* Everdien Noorlander,
* Tonja Versluis en
* Sytse van der Veen.

Licht tegemoet - kerstverhalen
€ 11,95
voorraad onbekend
Kerstverhalen

In het boek Kerstverhalen van Max Lucado weet hij als geen ander het wonder van Kerst te belichten.

Dit boek bevat verschillende kerstverhalen. Ze helpen de lezer om te beseffen waar Kerst in wezen over gaat en stil te staan bij de boodschap en de betekenis van de komst van Jezus Christus naar deze wereld.

Kerstverhalen Lucado, Max
€ 15,99
voorraad onbekend
Kerstverhalen - Klassiek

Het boek Kerstverhalen is een verzameling gemaakt door Atoine Bodar van klassieke verhalen voor de tijd van Kerst.

De Kersttijd is de periode waarin mensen eens te meer nadenken over leven en dood, vriendschap en geborgenheid, vrede en tevredenheid, onschuld en zuiverheid. Zij worden even (bijna) als kinderen die elkaar gunnen kunnen. Antoine Bodar ontdekte Kerstverhalen die ertoe doen en stelde zijn eigen bundel Kerstverhalen samen.[/b][/i]

Deze bundel bevat het échte Kerstverhaal (Jezus is geboren in Bethlehem, God wordt mens), en een persoonlijke inleiding van Antoine Bodar. De gekozen verhalen zijn verdiepend naar thema en literair naar vorm. De bundel is bedoeld voor christenen en voor andere belangstellende van alle leeftijden en kan elk jaar weer ter hand worden genomen.

Opgenomen zijn, naast het Kerstevangelie zoals Lucas dat heeft beschreven, verhalen van onder anderen Anton Tsjechov, Gerard Walschap, Godfried Bomans en Vonne van der Meer.

Kerstverhalen - Klassiek Bodar, A.
€ 20,99
voorraad onbekend
De schoenendoos (kerst- adventverhalen)

'De schoenendoos' van Francine Rivers vind je een ontroerend kerstverhaal en een serie overdenkingen voor de adventstijd. Nu in een vernieuwde editie als prachtig geschenk om aan anderen te geven.

Pleegkind Timmy heeft het niet gemakkelijk nu hij niet meer bij zijn moeder thuis kan wonen. Hij wordt opgevangen door lieve pleegouders, maar zelfs zij weten niet wat er in de schoenendoos zit die Timmy altijd met zich meedraagt. Pas wanneer Timmy meespeelt in het kerstspel op school, verandert alles.

Speciaal voor deze editie schreef Francine Rivers ook een serie overdenkingen voor de adventszondagen en kerstavond. Dit mooi vormgegeven boekje is een prachtige aanvulling op een toch al bijzondere tijd.

Francine Rivers is bekend van o.a. 'Bevrijdende liefde', 'Mijn moeders hoop' en 'Het meesterwerk'. Ze schreef het verhaal over Timmy en zijn schoenendoos bijna tien jaar nadat ze tot geloof kwam, geïnspireerd door haar eigen moeite om haar zorgen en dank bij God neer te leggen.

De schoenendoos (kerst- adventverhalen) Rivers, Francine
€ 10,-
voorraad onbekend