Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Te reserveren nieuwe christelijke romans

In de komende tijd worden weer enkele leuke nieuwe christelijke romans verwacht. Onderstaand treft u deze aan en u kunt ze nu reeds gemakkelijk online reserveren bij Ichthusboekhandel.

Zodra de Roman verschijnt is deze leverbaar bij Ichthusboekhandel, de specialist als het gaat om Bijbels en christelijke boeken en romans. Wanneer u nu reserveert wordt de roman dan direct (meestal zonder verzendkosten) aan u toegezonden. Indien gewenst (gratis) leuk ingepakt!

De nieuwe christelijke romans van KokBoekencentrum, Mozaïek, Grace Publishing, Zoeklicht, de Parel, uitgeverij De Banier, uitgeverij den Hertog en Uitgeverij van Wijnen kunt u gemakkelijk en vertrouwd online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels. Geef uw reservering nu al door via de webshop van Ichthusboekhandel.nl en ontvang als eerste bij verschijnen de door u gekozen roman.

Suster Bertken, kluizenaar

Suster Bertken is een roman over het Verborgen leven van een Utrechtse kluizenares. Frans Willem Verbaas een rasverteller brengt Middeleeuwen tot leven. Verbaas vertelt het wonderlijke verhaal van Suster Bertken, een Utrechtse kluizenares, die zich 57 jaar lang vrijwillig liet opsluiten.

Utrecht, 1511. Suster Bertken leeft al 54 jaar ingemetseld in een kluis als ze een brief van Pastoor Paling krijgt. In deze brief wordt haar verzocht een andere plek te zoeken vanwege de verbouwing van de Buurkerk. Ze weigert. In het verleden heeft haar vader een vreselijke misstap begaan, en daar wil ze voor boeten. Niemand kan haar van dit plan afbrengen.

Een interessante, met vaart geschreven historische roman over de beroemde Utrechtse kluizenares die hoewel ze levenslang zit opgesloten, een vrij en eigen leven leidt

Frans Willem Verbaas (1962) schreef belangwekkende historische romans over bijzondere personen in de geschiedenis van de Europese spiritualiteit. Suster Bertken is de vierde grote roman in deze reeks. De auteur woont in Langezwaag, Friesland.

Suster Bertken, kluizenaar Verbaas, Frans Willem
€ 22,99
voorraad onbekend
De vondeling van Venetië

De roman: De vondeling van Venetië, van Amanda Dykes is een geheimzinnige speurtocht door de oude stad. Een uniek, verhaal, betoverend en vol hoop.

In deze hartverwarmende historische roman reist een man die geplaagd wordt door schuldgevoel naar het Venetië van de vroege 20ste eeuw om te zoeken naar een zeldzaam boek waarvan hij
hoopt dat het al zijn daden zal goedmaken.

Met hulp van een Italiaanse boekverkoopster ontrafelt hij stukje bij beetje de geheime geschiedenis van het boek, verborgen in de stenen en grachten van de oude stad. Met haar rijke stijl en authentieke personages zet prijswinnend auteur Amanda Dykes een intrigerend verhaal neer dat tot op de laatste pagina boeit en lezers meer dan tevreden achterlaat.

Amanda Dykes won in de V.S. met haar debuut Op golven van hoop de Inspy Award en de Christy Award Boek van het Jaar.

De vondeling van Venetië Dykes, Amanda
€ 23,99
voorraad onbekend
Het hospitaal van leven en dood

De roman: Het hospitaal van leven en dood van Audrey Blake is het tweede deel van de historische serie over de eigenzinnige arts in opleiding Nora Beady.

Nora verblijft in Bologna om als enige vrouwelijke studente te worden opgeleid tot arts, een unicum in de negentiende eeuw.

Alles verandert wanneer Nora haar krachten bundelt met de vrouwelijke arts Magdalena Morenco. Samen ontwikkelen ze een nieuwe techniek om veilig een keizersnede te kunnen uitvoeren. Hun werk heeft de potentie om levens te reiden, of hun carrière te verwoesten...

Het hospitaal van leven en dood Blake, Audrey
€ 23,99
voorraad onbekend
De prijs van een kind

In de roman De prijs van een kind schrijft Kristina McMorris geïnspireerd door een oude foto een boek over twee mensen die zich vasthouden aan hun waarden in een harde wereld.

Het is 1931, midden in de crisisjaren. Verslaggever Ellis Reed maakt in zijn vrije tijd een schokkende foto van twee jongetjes die aan het spelen zijn naast een bord met de tekst 'Twee kinderen te koop'.

Redactie-assistente Lillian Palmer legt de foto voor aan hun chef en plotseling staat Ellis aan de vooravond van zijn grote doorbraak. Maar hij heeft geen idee van de gevolgen van zijn verhaal.

De prijs van een kind McMorris, Kristina
€ 21,99
voorraad onbekend
De vrouwen van het zwanenkasteel

'De vrouwen van het zwanenkasteel' is een meeslepende oorlogsroman van Melanie Dobson over twee gewone mensen die op hun eigen, buitengewone manier het kwaad het hoofd bieden.

Terwijl de troepen van Hitler Wenen binnenvallen, verbergt de Oostenrijkse Max Dornbach de meest waardevolle bezittingen van zijn Joodse vrienden in het zomerverblijf van zijn familie bij het pittoreske dorpje Hallstatt. Hij vraagt hulp aan Annika Knopf, zijn jeugdvriendin, die graag de man wil helpen van wie ze haar hele leven al van houdt. Maar wanneer Max ook een jonge Joodse rouw naar het kasteel brengt, brengt dat hun hele plan - en zelfs hun levens - in gevaar.

De vrouwen van het zwanenkasteel Dobson, Melanie
€ 24,99
voorraad onbekend
Olive en Jo
Olive en Jo Wright, Jennifer
€ 23,99
voorraad onbekend
Het geluksexperiment

In de roman: Het geluksexperiment van Courtney Walsh weet de dertigjarige wetenschapster Isadora Bentley één ding zeker: geluk is helemaal geen keuze. Voor sommige mensen het gewoon niet weggelegd, en helaas is zij een van die mensen.

Als ze in een damesblad op een artikel stuit met daarin 31 manieren om gelukkig te worden, besluit Isadora alle 31 punten te weerleggen. Maar als het experiment vordert en ze ondertussen een knappe professor ontmoet, begint Isadora te twijfelen aan haar hypothese. Misschien bestaat er toch wel een manier om het geluk te vinden?

Het geluksexperiment Walsh, Courtney
€ 21,99
voorraad onbekend
Een stap naar vrede deel 3 reisgenoten

'Een stap naar vrede' is het derde deel in de serie Reisgenoten van Sharon Garlough Brown en neemt je mee op een spirituele reis van vier vrouwen.

In 'Een stap naar vrede' proberen vier vrouwen onderweg te volharden in hoop. Mara ligt in scheiding en probeert haar weg te vinden als single moeder van twee. Hannah worstelt met haar nieuwe relatie. Charissa's professionele kansen dreigen in het gedrang te komen door de komst van haar baby. Meg krijgt te maken met teleurstelling over verbroken relaties en onvervulde dromen. Lukt het hen om zich over te geven aan God in tijden van tegenspoed?

Een stap naar vrede deel 3 reisgenoten Garlough Brown, Sharon
€ 23,99
voorraad onbekend
Voor altijd de jouwe
Voor altijd de jouwe Kingsbury, Karen
€ 23,99
voorraad onbekend
Onverwachte ontmoetingen

'Onverwachte ontmoetingen' is een sfeervolle kerst novelle bundel met bijdragen van Amanda Wen, Amanda Barratt en Sarah Sundin.

De donkerste maand van het jaar leent zich bij uitstek om te lezen. In deze kerstnovellebundel zijn drie winterse novelles opgenomen van bekende auteurs: Sarah Sundin, Amanda Barratt en Amanda Wen. Om cadeau te geven of gewoon zelf te houden. Omdat wegdromen bij een romantisch verhaal één van de fijnste dingen is wat er bestaat, zeker als het buiten koud is. En ook na de feestdagen zijn deze historische novelles een heerlijk tijdverdrijf!

Onverwachte ontmoetingen Diverse
€ 20,-
voorraad onbekend
Met gevaar voor eigen leven
Met gevaar voor eigen leven Loftis, Larry
€ 21,99
voorraad onbekend
De assistente van de chirurg

'De assistente van de chirurg' van Audrey Blake is het eerste deel van de serie over Nora Beady. Londen, 1845. Nadat haar hele familie is overleden aan cholera, groeit Nora Beady op bij chirurg Horace Croft.

Daar ontwikkelt ze zich tot een onmisbare assistente: ze plaatst hechtingen, maakt anatomische illustraties en voert experimenten uit. Alles in het diepste geheim, want het is voor vrouwen streng verboden om geneeskunde te beoefenen. Wanneer dokter Daniel Gibson de praktijk komt versterken, moet Nora een rol spelen die ze tot dusver niet kende: die van keurige jongedame.

Een belangrijke medische ontdekking plaatst haar voor een onmogelijke keuze: onzichtbaar blijven en haar mannelijke collega's de eer geven, of laten zien wat ze kan, met alle gevolgen van dien?

De assistente van de chirurg Blake, Audrey
€ 23,99
voorraad onbekend
Handelaar in leugens

De christelijke thriller, "Handelaar in leugens" van Steven James, een New York Times bestseller auteur, is een ijzersterke roman over gerechtigheid en beschrijft een bloedstollende strijd tegen terroristen. Hij die al onze geheimen kent, heeft zelf zijn eigen geheim. Verwacht begin september 2023.

Wanneer Travis Brock, een hooggeplaatste Pentagon-redacteur met een fotografisch geheugen, een aanwijzing vindt voor het oplossen van de tragische brandstichting die zijn vrouw van hem heeft afgenomen, zet hij alles op het spel om de waarheid te vinden - en loopt hij het risico zichzelf daarbij te verliezen.

Met een terreuraanslag in het verschiet en een paar huurmoordenaars achter hem aan, bundelt hij zijn krachten met een afgewezen Homeland Security-agent. Samen haasten ze zich om de aanval te stoppen voordat Brock wordt geneutraliseerd door de mensen die hij het meest vertrouwt.

Van de veelgeprezen bestsellerauteur Steven James komt een slimme, ijzersterke en emotioneel resonerende thriller die vraagt: hoe ver we over de streep mogen gaan om gerechtigheid gestalte te geven.

Handelaar in leugens James, Steven
€ 24,99
voorraad onbekend
De roeier van Kopenhagen

De roman 'De roeier van Kopenhagen' van Sarah Sundin speelt zich af in Denemarken ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse natuurkundige Else Jensen weigert Kopenhagen te verlaten wanneer de oorlog uitbreekt.

Ze maakt deel uit van het verzet door illegale kranten af te drukken. Als ze verhalen hoort over de legendarische Havmand, de Zeemeerman, vraagt ze zich af of de mysterieuze scheepswerfarbeider, die bij haar in het pension woont, iets te verbergen heeft. Ze gaat samenwerken met Baron Henrik Ahlefeldt, die zijn adellijke status heeft ingeruild voor anonimiteit om met een roeiboot geheime boodschappen naar Zweden te vervoeren.

Deze roman is geïnspireerd op de heldendaden van de Deense roeier Knud Christiansen, die Joden hielp onderduiken en hiervoor een Yad Vashem-onderscheiding kreeg.

Sarah Sundin schrijft verhalen over vrouwen die een onmisbare schakel vormen voor het verzet in de Tweede Wereldoorlog.

De roeier van Kopenhagen Sundin, Sarah
€ 23,50
voorraad onbekend
De motormeiden

De roman 'De motormeiden' van Jenni L. Walsh gaat over twee dappere vrouwen die hun leven wagen voor hun land ten tijde van oorlog.

Marion, opgegroeid als wees, en Evelyn, bevoorrecht maar getekend door haar beperking, nemen beiden de kans aan om zich in te zetten voor de Britse vrouwenmarine, de Wrens, om zich zo aan de verwachtingen van de maatschappij te onttrekken.

Beide vrouwen ervaren weerstand vanuit hun omgeving: Marions beste vriend Eddie laat haar niet gaan zonder zelf ook in dienst te treden en Evelyns ouders zouden haar het liefst zien trouwen. Maar Marion en Evelyn zetten door en riskeren hun levens door op hun motorfietsen geheime boodschappen over te brengen.

De motormeiden Walsh, Jenni L
€ 22,99
voorraad onbekend
De erfenis van Hollythorne House

'De erfenis van Hollythorne House' van Sarah Ladd is een meeslepende historische roman over een weduwe met een onzekere toekomst die een tweede kans krijgt in de liefde.

Als Charlottes man onverwachts sterft, vlucht ze met haar jonge zoontje naar een afgelegen landgoed om hem te beschermen tegen haar schoonfamilie, die aast op haar erfenis. Haar voormalige zwager laat hen niet zomaar gaan en stuurt bewakers achter Charlotte aan om haar in de gaten te houden. Dan blijkt een van de bewakers een oude bekende te zijn: Anthony Welbourne, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten.

Ze staat voor een moeilijke keuze: Anthony vertrouwen of alles wat haar dierbaar is op het spel zetten.

De erfenis van Hollythorne House Ladd, Sarah
€ 23,99
voorraad onbekend
De ring van de suikerbaron

De roman 'De ring van de suikerbaron' van de christelijke auteur Lorri Dudley is het derde deel in de Caribische eilandenserie.

Als weesmeisje is Hannah Rose Barrington van jongs af aan gedwongen om op eigen benen te staan. Haar voogd is een dronkaard zonder ruggengraat die leeft op haar vaders erfenis. Als ze op een dag schipbreukelingen uit het water helpt, voelt ze zich aangetrokken tot een van de gestrande mannen.

Studeren is nooit Bradlee Granville's sterkste kant geweest. Hij hoopt af te kunnen studeren door indruk te maken op zijn professoren door zijn gedocumenteerde reizen. Maar als zijn schip op een dag strandt aan de kust van de Caribische eilanden, is zowel zijn rit naar Engeland als zijn journaal ver te zoeken.

Hoe beter Hannah en Bradlee elkaar leren kennen, hoe meer hun bewondering voor elkaar groeit. Maar als schuldeisers bij Hannah op de stoep staan, wordt hun prille liefde op de proef gesteld.

De ring van de suikerbaron Dudley, Lorri
€ 22,99
voorraad onbekend
De bruid van Blackfriars lane

De roman 'De bruid van Blackfriars lane' van Michelle Griep speelt zich af in negentiende-eeuws Londen. Detective Jackson Forge kan niet wachten om met voormalig oplichtster en dievegge Kit Turner te trouwen.

Kit is net zo enthousiast en wil hem daarom graag een mooi cadeau geven. Tegen de waarschuwingen van Jackson in gaat ze achter de mannen aan die zijn broer hebben verminkt. Er is immers niets wat een detective liever wil dan een opgeloste zaak. Maar dan steekt tijdens haar onderzoek haar eigen verleden opeens de kop op en brengt ze niet alleen zichzelf maar ook haar huwelijk met Jackson in gevaar.

De bruid van Blackfriars lane Griep, Michelle
€ 23,50
voorraad onbekend
Hou me vast

De roman 'Hou me vast' van Jody Hedlund is het tweede deel in de serie 'De bron van de tijd'. Over tijdreizen en relaties.

Door een genetische ziekte heeft Ellen Creighton nog maar een paar dagen te leven. Ze besluit de tijd die haar nog rest te spenderen op het landgoed van haar oude vriend Harrison Burlington. Harrison, door een dwarslaesie aan een rolstoel gekluisterd, is op zoek naar heilig water dat Ellen kan redden.

De enige manier om het genezende water te bemachtigen, is een reis in de tijd. Terug naar de Middeleeuwen, net als haar zus Marian vóór haar. Lukt het Ellen om zichzelf en Harrison te redden?

'Jody Hedlund neemt de lezer in deze boeiende roman op een bijzondere manier mee naar vroeger tijden.' - Nederlands Dagblad over 'Kom terug'

Hou me vast Hedlund, Jody
€ 22,99
voorraad onbekend
Ik zie je bij de vuurtoren

De roman 'Ik zie je bij de vuurtoren' van Courtney Walsh speelt zich af op het eiland Nantucket.

Twaalf jaar geleden hebben jeugdvrienden Cody Boggs en Louisa Chambers een pact gesloten: elk jaar op 30 juli zullen ze samen hun gedeelde verjaardag vieren bij de vuurtoren van Nantucket. Maar een verschrikkelijke gebeurtenis drijft hen uit elkaar.

Jaren later kruisen hun paden weer als ze allebei ingehuurd zijn om te werken aan een inzamelingsactie voor de kustwacht van het eiland. De hereniging brengt niet alleen oude gevoelens maar ook herinneringen naar boven. Geheimen komen aan het licht en oud zeer steekt de kop op. Kunnen Cody en Louisa tot verzoening komen en hun liefde voor elkaar een tweede kans geven?

De roman 'Ik zie je bij de vuurtoren' van Courtney Walsh is het tweede los te lezen deel in de serie 'Terug naar het eiland'. U kunt nu al reserveren bij Ichthusboekhandel.nl.

Ik zie je bij de vuurtoren Walsh, Courtney
€ 23,99
voorraad onbekend
Om eerlijk te zijn

In de roman 'Om eerlijk te zijn' van Tammy Gray grijpt January Sanders alles aan om haar liefdesverdriet te ontsnappen.

Als ze een tijdelijke baan aangeboden krijgt in de kerk van haar tante, neemt ze deze kans dan ook met beide handen aan ondanks dat ze niet gelovig is. Ze besluit die gedachten voor zich te houden en de gemeenschap te helpen terwijl ze haar gebroken hart heelt. Maar als ze in de kerk een knappe, gelovige gitarist ontmoet, wordt het toch steeds lastiger om haar leugentje om bestwil vol te houden.

January besluit toch te blijven, zelfs als dat betekent dat ze moet doen alsof ze in God gelooft. Liegen over haar geloof wordt nog moeilijker als ze regelmatig haar tantes tuinarchitect tegen het lijft loopt. Hij lijkt alles over haar verleden te weten en wijst haar meedogenloos op haar fouten. Zal haar weerstand tegen de waarheid haar kans op geluk vergooien?

Om eerlijk te zijn Gray, Tammy L
€ 22,99
voorraad onbekend
Het vergeten lied

In de christelijke roman 'Het vergeten lied' verweeft Amanda Wen twee liefdesverhalen, een in het heden en een in 1948. Na een lange strijd met boulimia heeft Lauren Anderson haar leven eindelijk op de rit.

Maar haar wereld wordt op zijn kop gezet als haar vroegere vriendje en de jongen die haar hart brak, Carter Douglas, plotseling opduikt. Carter, nu een TV meteoroloog, is vastbesloten om dingen goed te maken met Laura. Zelfs na al die tijd heeft hij nog altijd een zwak voor haar.

Wanneer Laurens vergeetachtige oma Rosie nachtmerries krijgt over een geheimzinnige man genaamd Ephraim, een naam die haar familie nog nooit heeft gehoord, komt een verborgen liefdesverhaal aan het licht. Samen proberen Lauren en Carter het verleden van oma Rosie te ontrafelen. Wie is die Ephraim, en is er een kans dat hij nog in leven is?

Het vergeten lied Wen, Amanda
€ 22,99
voorraad onbekend