Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

TOP 20 Actuele christelijke boeken

Nieuwe christelijke boeken ontdekken? Wie graag wil weten wat er allemaal aan nieuwe christelijke boeken verschenen is (of er aankomt) kan bij Ichthusboekhandel op de website of in één van de winkels een goede eerste impressie krijgen. Toplijstjes van leuke en aantrekkelijke christelijke boeken en romans, of het beste en meest actuele theologische boek en een zeer aantrekkelijke nieuwsbrief zijn bij ons uitgangspunt.

* Top 10 Christelijke Romans bij Ichthusboekhandel Op zoek naar christelijke boeken aanbevolen door andere lezers? Een grote groep van trouwe lezers zorgt dat we veel recensies en reviews hebben. Zo ontdekt u de christelijke good reads in Nederland en leest u de leukste en beste boeken.

* Nieuwe titels in 2020 die verwacht worden.Ontdek steeds weer opnieuw wat nu de christelijke bestsellers zijn en de must reads bij Ichthusboekhandel. Nieuwe titels zijn direct na verschijnen leverbaar bij Ichthusboekhandel. Reserveren kan altijd direct al via de website.

Het toplijstje 20 actuele Christelijke boeken wordt samengesteld op basis van de recente verkopen in de 4 winkels van Ichthusboekhandel en haar website.

20 artikelen
pagina 1 van 2
God en de pandemie reflectie over corona

Tom Wright zoekt in het boek: God en de pandemie, naar een theologisch en bijbels perspectief op de corona- of covid19-crisis. Sommigen zien in het Coronavirus het bewijs dat we leven in de eindtijd. Anderen zien het virus als een manier van God om ons wakker te schudden. Weer anderen vinden dat het de schuld is van de Chinezen, de regering, de WHO of zien nog andere complotten. Tom Wright helpt ons met een groter verhaal om dit alles meer context te geven.

In God en de pandemie legt Tom Wright uit waarom deze reacties bij de Corona-crisis tekortschieten. Hij nodigt je uit om na te denken over een andere manier van kijken en reageren – een manier die put uit het onderwijs en voorbeelden van de Schrift, en vooral over de manier van leven, denken en bidden die Jezus ons heeft geopenbaard.

* Voor christenen die de Coronacrisis willen begrijpen en duiden.
* Tom Wright biedt de lezer een op de bijbel gebaseerde manier om op dit soort gebeurtenissen te reflecteren.

'Prachtig geschreven, volledig op de Bijbel gebaseerd. . . Aarzel niet! '
- Aartsbisschop Justin Welby

God en de pandemie reflectie over corona Wright, Tom
€ 14,99
voorraad onbekend
Struikelblokken

In het boek Struikelblokken bespreekt Dr. Mart-Jan Paul 40 vragen over het oude Testament.

Het Oude Testament is lange tijd geleden geschreven in een andere cultuur. Dat levert voor ons allerlei vragen op. Vragen zoals:

* Wisten de Israëlieten wel van een leven na de dood?
* Wat kunnen wij met de wetten die voor het leven in Kanaän bedoeld waren?
* Waarom bevat het Oude Testament zoveel passages met geweld?
* kloppen de beschreven gebeurtenissen met archeologische vondsten?

Niet alleen christenen hebben vragen bij de uitleg, ook kritische buitenstaanders bevragen ons.

In dit boek behandelt de auteur tientallen vragen, om struikelblokken bij het lezen uit de weg te ruimen.

Doelgroep: Jongeren

Heldere antwoorden op urgente vragen over het Oude Testament

Struikelblokken Paul, Dr. M.J.
€ 16,95
voorraad onbekend
Er is niet zoveel dat hoeft

In "Er is zoveel dat niet hoeft" door Tomas Sjodin wordt de strijd met alle onnodige eisen van het bestaan aangetoond, maar we zien ook de liefde die alles wat we 'moeten' kan veranderen in 'verlangen'.

Daar vind je ook het geloof dat zich een weg zoekt tot in alle uithoeken van het leven. Het geloof dat daadwerkelijk samenhangt met al dat andere.

Door iets niet te doen, nee te zeggen en je verlangens te snoeien, creëer je ruimte en een plek waar iets groters kan gaan groeien. Verlangens zijn goed maar wanneer ze als hele kuddes op je af komen is het verstandig om een beetje streng te zijn. Daar waar sommige verlangens een vriendelijk nee ontvangen, stroomt niet zelden een onverwachte blijdschap binnen. Er is zoveel dat niet hoeft

Tomas Sjödin schreef 77 teksten over liefde, tijd en geloof.

Tomas Sjödin is voorganger, voorlezer en auteur. Hij is bekend van Zweedse radio- en tv-programma's. In 2019 bezocht hij Nederland om zijn boek Leven vanuit rust te promoten.

Er is niet zoveel dat hoeft Sjodin, Tomas
€ 16,99
voorraad onbekend
Twee componentenkerk

Maak kennis met de Tweecomponentenkerk, een boek door Arjan Zantingh over gemeenteopbouw. Een kerk van én, én. Een kerk die vol is van waarheid én vol van genade. Die vol is van woord én vol van Geest. Die de blik naar binnen én naar buiten heeft. Die put uit de rijke traditie van alle generaties voor ons én tegelijkertijd openstaat voor vernieuwing. Die zich uitstrekt naar heelheid én gebrokenheid niet uit de weg gaat.

In de praktijk van kerk-zijn zien we echter vaak een nadruk op een van die componenten en elke eenzijdigheid heeft zijn prijs. Het boek is geboren uit de ervaringen die in de eigen gemeente zijn opgedaan. Steeds opnieuw blijkt dat de verrijking van datgene wat al sterk in een gemeente is met meer van de andere component leidt tot een krachtige, aantrekkelijke en vitale kerk.

Twee componentenkerk Zantingh, Arjan
€ 18,99
voorraad onbekend
Loskomen, uit de greep van narcisme

Het boek: Loskomen uit de greep van Narcisme is de nieuwste titel van Marion Lutke, over een thema, wat ons vaker raakt dan we denken. Want narcisten weten heel vaak zich te verbergen, maar ongemerkt hebben we er soms maar een hoop mee te stellen. Wat is narcisme precies en wat betekent het om vast te zitten in de greep van zo iemand? Wat gebeurt er dan met je en welke gevolgen heeft dat voor je leven als je te maken krijgt met een narcist? Hoewel het iedereen kan overkomen, hebben sommige mensen meer kans om in de ban van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis te komen dan anderen.

Loskomen is het eerste christelijke boek in Nederlands dat over dit thema geschreven is. Ook in dit pastorale boek vind je weer veel praktische vragen toegelicht, bemoedigingen en tips hoe je er mee om kan gaan en beter weerbaar wordt.

Wat helpt de kennis en kunde van Marion Lutke mij om elke keer weer op te staan en verder te gaan in het contact met mijn narcistische ex-partner en de vader van mijn kinderen. Bij Marion kan ik mijn verhaal kwijt en voel ik dat ze me begrijpt. Haar deskundigheid en ervaring op dit gebied helpen zo enorm. Ik heb uitgekeken naar dit boek met de informatie over narcisme, als naslagwerk, als steun in de rug, als erkenning. Dit gun ik iedereen die hiermee te maken heeft.
(Anoniem)

Marion Lutke is bekend als presentator van human interest programma's bij de Evangelische Omroep. Ook is ze al vele jaren coach, docent en trainer. Ze helpt mensen bij het vinden van richting in hun leven en bij het verwerken van trauma's. Ze schreef dit boek als praktisch hulpmiddel voor christenen die vast zijn komen te zitten of hebben gezeten in een relatie met iemand die narcisme heeft.

Loskomen, uit de greep van narcisme Lutke, Marion
€ 14,95
voorraad onbekend
Spreken over God

In 'Spreken over God' beschrijft dr. A. van der Beek de hoofdlijnen van de theologie. Dit boek is een verkorte weergave van de zesdelige serie 'Spreken over God'. Een omvangrijk werk wat nu een toegankelijk samenvatting heeft gekregen.

Het denken over Christus als de openbaring van Gods wezen bepaalt alle thema's van de theologie. Jezus heeft zijn plaats in de geschiedenis van Israël en zijn komst is de vervulling van alle beloften aan dat volk. God de Vader is allereerst Zijn Vader. De schepping is door Hem gemaakt en draagt zijn merktekenen.

Spreken over God is bedoeld voor studenten theologie en voor iedereen die in theologie geïnteresseerd is.

Spreken over God Beek, Bram van de
€ 22,50
voorraad onbekend
Kijk op de ziel

Kijk op de ziel is een gespreks- en bezinningsboek voor de gemeente van uit de PKN. Centraal staat de ziel van de mens en wat dit betekent voor nu en de rol van de kerk.

De ziel duikt overal op. Van seizoenen lang 'Kijken in de ziel' op televisie tot in het spirituele tijdschrift Happinez. Eeuwenlang was de ziel een bekend begrip in kerk en theologie.

Tegenwoordig nemen veel gelovigen het woord minder makkelijk in de mond. Dat is jammer, daarom was het voor de Protestantse Kerk in Nederland tijd om nieuw licht op een oud woord te werpen. Zij nodigde Martine Oldhoff uit om voor de gemeente te verwoorden welke betekenis de ziel heeft in het christelijk geloof. Dit boek biedt theologische verdieping, actuele voorbeelden en veel stof voor geloofsgesprekken.

Martine Oldhoff is promovenda aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam. Zij schrijft een proefschrift over de ziel. Kijk op de ziel bevat de uitgewerkte lezing die de auteur in
november 2019 hield op de generale synode van de Protestantse Kerk

Kijk op de ziel Oldhoff, Martine
€ 6,99
voorraad onbekend
Jij bent licht

In 'Jij bent licht' helpt Frieda van de Geest je op weg om licht te zijn in deze wereld, op jouw plek. Ze wil vrouwen laten zien dat ze al licht zíjn - ze hoeven alleen nog maar de schakelaar om te zetten en gaan stralen.

Dit boek staat vol met inspirerende verhalen van andere vrouwen, tips en bemoedigende (Bijbel)teksten om je te laten zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om licht te leven en licht te geven. Je bent ervoor gemaakt! 'Jij bent licht' is een uitgave van PUUR! in samenwerking met LUME, de vrouwenbeweging die licht verspreidt.

Jij bent licht Geest, Frieda van der
€ 12,99
voorraad onbekend
7x7 - levenslessen v d woestijnvaders
7x7 - levenslessen v d woestijnvaders Rouw, Mattias
€ 16,99
voorraad onbekend
Oer, Gods grote verhaal

Oer, Gods grote verhaal is geschreven door Corien Oranje, Gijsbert van de Brink en Cees Dekker. Het boek wil op een nieuwe manier het scheppingsverhaal vertellen vanuit het perspectief van de theorie van de evolutie.

Oer begint met een fascinerende hervertelling van het scheppingsverhaal. Proton, een minuscuul deeltje dat vlak na de oerknal ontstaat en door de ruimte vliegt, neemt de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de tijd, van oerknal tot de evolutie van het leven tot de dagen van Jezus en het leven van nu. Proton maakt vol verwondering mee hoe de Schepper de ruimte en tijd instelt, wetten in gang zet, licht schept, geluid en kleur. Hoe Hij ervoor zorgt dat de planeet aarde een veilig huis wordt voor de mens en hoe bijzonder het is dat God zelf op een dag in de persoon van Jezus zijn schepping instapt. De drie auteurs vullen elkaar naadloos aan: Corien Oranje is de verteller, Gijsbert van den Brink is theoloog en Cees Dekker is wetenschapper. Samen vertellen zij het grote verhaal van Gods schepping op een nieuwe, frisse manier, die recht doet aan wetenschappelijke bevindingen én aan de Bijbel. Leest als een spannende roman!

Dit boek laat zien dat het aanvaarden van de evolutietheorie op een natuurlijke manier kan samengaan met geloven in de schepping door God en de opstanding van Jezus. Het neemt de lezer mee door een tijd en ruimte die nauwelijks te bevatten is en maakt een theorie die 14 miljard jaar omspant, inzichtelijk en leesbaar. Van harte aanbevolen!

- Andries Knevel -

Oer, Gods grote verhaal Oranje/Dekker
€ 14,99
voorraad onbekend