Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vaderdagtips

Zondag 16 juni 2019 aanstaande is het weer Vaderdag. Het is een goede traditie om vaders op de derde zondag van juni extra in het zonnetje te zetten. Een mooi christelijk vaderdag cadeau hoort daar zeker bij.

Het geven van een mooi boek staat toch wel met stip op nummer één, als je wil laten zien dat je aandacht voor een vader hebt! Wat is er leuker dan je vader veel ontspannen uren bezorgen met een spannend boek! Of je vader te helpen te groeien in zijn rol als christen-vader door het geven van een goed geloofsopbouwend boek? Hieronder een selectie van Vaderdagtips. Maar eigenlijk is elk goed boek een geschikt vaderdaggeschenk! Kom langs in de winkels en wij pakken het bovendien leuk in!

25 artikelen
pagina 1 van 3
Het Kremlin Complot

In Het Kremlin Complet neemt Joel C. Rosenberg ons mee in een razendsnelle politieke thriller over de ontwikkelingen in Rusland. Daarbij laat hij ons verbijsterd achter, nauwelijks beseffend hoe actueel (en volgens sommigen profetisch) hij eigenlijk schrijft. Een bijzonder christelijke thriller voor de vakantie of een heerlijk vrij weekend.

Juist op het moment dat oplopende spanningen tussen Noord Korea en Iran het uiterste vragen van de Amerikaanse president ontstaat een nieuwe onheilspellende dreiging aan de horizon. Marcus Ryker, voormalig geheim agent van de USA en Oleg Kraskin, naaste medewerker van de Russische president staan ieder voor onmogelijke uitdagingen. Kan het kwaad een halt worden toegeroepen? En, welk offer is dit waard.....? De Russische president is koortsachtig bezig de macht in handen te krijgen en zo de oppositie de mond te snoeren. Hij werkt bovendien aan een gewaagde bliksemsnelle militaire aanval die de NAVO uit elkaar kan rukken en Washington en Moskou op de grens van een kernoorlog brengt. Joel Rosenberg is een internationaal vermaard thrillerauteur die in Israël woont en werkt. Zijn christelijke thrillers worden wel eens omschreven als profetische fictie. Lees en ontdek zelf of dit waar is of niet.

Goodreads geeft 4,32 sterren voor het Kremlin complot van Joel C. Rosenberg

Het Kremlin Complot Rosenberg, Joel C.
€ 22,50
voorraad onbekend
De bezetene

Craig Parshall is terug met de Bezetene, een christelijke thriller waarin advocaten, de bovennatuurlijke wereld en de kracht van de waarheid een grote rol in spelen.

In zijn jeugd heeft Trevor Black geestelijke krachten ontketend die hij toen nog niet kon bevatten. Jaren later is Trevor een succesvolle strafrechtadvocaat in New York, met een dure Aston Martin en een mooie vrouw. Door een bijzondere gebeurtenis ontvangt hij een moeilijke en belastende gave: hij kan het onzichtbare zien. En alle kwade machten die hij nu kan zien, hebben het op hem gemunt.

Als een van Trevors vroegere vrienden wordt vermoord, lijkt de werkwijze griezelig veel op een andere serie schokkende moorden die al eerder op Trevors pad kwamen. Dus moet Trevor terug naar zijn geboortegrond om een moordenaar te vinden... Niet alleen om zijn eigen persoonlijke demonen onder ogen te komen, maar ook de bovennatuurlijke.

Eigenlijk is de bezetene een verhaal over geestelijke strijd en hoe daarin God samenwerkt met Zijn kinderen voor de waarheid!

Goodreads geeft dit boek meer dan 4 sterren...!

Craig Parshall leverde eerder New York Times bestsellers. Hij is advocaat geweest en is een succesvol auteur.

De bezetene Parshall, Craig
€ 23,50
voorraad onbekend
de Mannenbijbel

De Mannenbijbel is bedoeld als studiebijbel met achtergronden en toelichting speciaal voor jongere én oudere mannen. Deze Mannen bijbel is verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.

In de Mannenbijbel is ieder Bijbelboek voorzien van een inleiding die ingaat op de verantwoordelijkheid van de man voor zijn eigen geloofsleven, voor zijn omgang met anderen in zijn familie en de samenleving.

INKIJKEXEMPLAAR MANNENBIJBEL HSV

Het extra toegevoegde materiaal in deze studiebijbel voor mannen bevat veel handige inleidingen op de bijbel boeken en een heldere uitleg hoe de Bijbeltekst gebruikt kan worden in het dagelijks leven. De Mannenbijbel zet bekende en minder bekende mannen uit de Bijbel in de schijnwerpers en prikkelt mannen bewuster te leven vanuit de verantwoordelijkheid die God hen geeft.

Mannen zijn soms wat meer gespitst op feiten. De Mannenbijbel speelt hierop in door, onder de aanduiding 'Prikkel', in enkele zinnen Bijbelse weetjes uit te leggen. Deze wetenswaardigheden kunnen een aanzet vormen om persoonlijk verder in de Bijbel te gaan lezen.

Meer dan vijftig mannen hebben de teksten geschreven voor de Mannenbijbel. Met als kernredactie:

* Wim Markus - emeritus predikant
* Mark de Boer - directeur uitgeverij Ark Mission
* Ruben Flach - directeur Opwekking
* Kees Ritmeester - opleidingsmanager Driestar Hogeschool
* Willem Jan van der Toorn - Christelijk-gereformeerd predikant

De verscheidenheid binnen de kernredactie is breed, wat maakt dat de Mannenbijbel een Bijbel is voor een brede groep van christelijke mannen. Het accentverschil met de vrouwenbijbel is dat de aandacht in de studies zich richt op mannen. In de vrouwenbijbel is dat precies andersom.

De Mannenbijbel is een ideaal cadeau voor een belijdenis, verjaardag of Vaderdag.

De Mannenbijbel is vooral bedoeld als ondersteuning van het dagelijks bijbellezen. Wie (nog) meer wilt studeren verwijzen we naar de HSV studiebijbel. Ook die kun je online bestellen bij Ichthusboekhandel.

De Mannenbijbel kopen doet u bij Ichthusboekhandel de plek voor bijbels!

de Mannenbijbel HSV
€ 62,50
voorraad onbekend
Het Meesterwerk van God

In zijn nieuwste boek Het meesterwerk van God schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: de Openbaring aan Johannes.

Al schrijvend over dit bijzondere Bijbelboek brengt Binnendijk vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema's komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om?

Henk Binnendijk onthult een schitterend vergezicht: het onovertroffen meesterwerk waar God aan werkt en waar de mens alleen nog maar van kan dromen. Want: 'als God de Schepper is van een grenzeloos groot heelal met volgens de laatste schattingen 70 triljoen sterren [...] en Hij een plan heeft waar Hij al bijna zes millennia aan werkt, dan moet dat een grenzeloos groot plan zijn, een Meesterwerk!'

Waarom zou u het Meesterwerk van God kopen:

* Evenwichtige uitleg van het Bijbelboek Openbaringen;
* Auteur met een brede waardering in Nederland;
* Praktisch en direct bruikbaar voor persoonlijk geloofsleven en -opbouw;
* Ideaal voor bijbelstudiegroepen en huiskringen.
* Cadeau met inhoud voor mannen en vrouwen.

Henk Binnendijk is een bekend geliefde auteur, die o.a. Dichtbij God, Het verlangen van God en Hier en daar schreef. Ook schreef hij over de Bergrede.

Het Meesterwerk van God Binnendijk, Henk
€ 17,99
voorraad onbekend
Hemelwater

Charles Martin, bekend van de film, The Mountin between us, grijpt je beet in "Hemelwater". Een indringende roman over opoffering, overgave en nieuwe kansen in de wereld van een Vietnamveteraan.

De Vietnamveteraan Joseph (Jo-Jo voor vrienden) heeft zich met zijn hond Rosco teruggetrokken in een chalet in de bergen. Gewond in zijn lichaam en zijn geest moet hij de trauma's uit Vietnam onder ogen zien te krijgen.

Allie, die kort daarvoor haar man heeft verloren bij een afschuwelijk ongeluk verloor eerder ook het familiebedrijf, een geweldig restaurant aan de kust van Florida. Diep teleurgesteld en bezig de hoop te verliezen voor de toekomst, tot dat een persoon uit haar verleden opduikt.

Teruggetrokken in een berghut in de bergen van Carolina, ontdekt Joseph een moeder met twee kleine kinderen verdwaald in het woud. Arbeidsmigranten die vluchten voor een gewelddadige vader. Instinctief besluit hij hen te helpen om terug te keren naar hun familie in Florida. Als hij daar zijn geboorteplaats bezoekt, is er een bitterzoete ontmoeting met zijn jeugdliefde Allie.......

Terwijl Joseph Allie helpt om haar leven weer op de rit te krijgen, valt dat van hem juist steeds meer uit elkaar. De geheimen die Joseph al 45 jaar bewaart, keren zich nu tegen hem en dreigen alle hoop te vernietigen voor een tweede kans in het leven en de liefde.

In Hemelwater toont Charles Martin zich een bijzondere verhalenverteller, van grote wijsheid en compassie en sluit hij heel diep aan bij onze dromen die we koesteren, de strijd die we daarmee hebben en de moed die we moeten opbrengen wanneer het leven ons lijkt te verraden, wanneer we het liefste wat we hebben proberen te omarmen.

Charles Martin, New York Times bestseller auteur, schreef eerder o.a. Ver van huis en Vrij als water. Zijn boek Over bergen heen, werd in 2017 verfilmd als The mountain between us. In Nederland werden reeds meer dan 20.000 boeken van deze auteur verkocht. Als auteur heeft hij een connectie met Jeugd met een Opdracht. Hij weet op een natuurlijke wijze bijbelse noties als liefde, hoop en herstel te combineren met een spannende context die altijd verrassend en authentiek is......!

Goodreads.com over het boek Send down the Rain, de engelse titel van dit boek door Charles Martin

Recensie Reformatorisch Dagblad Hemelwater door Charles Martin

Hemelwater Martin, Charles
€ 19,99
voorraad onbekend
Koud spoor

Detective Evie Blackwell krijgt het weer opnieuw voor de kiezen in de nieuwste thriller van Dee Henderson: Koud Spoor.

In dit tweede deel over cold case detective Evie Blackwell wordt de druk op haar en de spanning voor ons flink opgevoerd wanneer Evie deel uit gaat maken van een prestigieuze taskforce. Deze Taskforce heeft als doel het traceren van langdurig vermiste personen. Terwijl Evie zich vastbijt in een vermissingszaak in één van de buitenwijken van Chigaco stapelen de raadsels zich op voor haar. Koud spoor volgt chronologisch op Zwart water, maar kan uitstekend los gelezen worden. Dee Henderson is een geliefde auteur die door mannen en vrouwen gelezen wordt. Haar boeken zijn spannend en ideaal als christelijk vakantieboek en/of als cadeau bij Vaderdag. Verwacht: 19 juni 2018
Koud spoor Henderson, Dee
€ 22,50
voorraad onbekend
Ik wil dat jij bent

In zijn boeken Geduld met God en De nacht van de biechtvader richtte Tomás Halík zich op de relatie tussen geloof en hoop. In dit nieuwe boek gaat het over de relatie tussen geloof en liefde.

Halík mediteert over Augustinus uitspraak: Liefde is ik wil dat je bent'. Hij vraagt zich af wat dit betekent voor gelovigen vandaag. Onze liefde voor God zal vooral tot uitdrukking moeten komen in onze liefde voor andere mensen. Christenen moeten zich daarom niet afsluiten voor de seculiere omgeving, aldus Halík. Ze zouden die contacten juist actief en liefdevol moeten aangaan.

Ik wil dat jij bent Halik, Tomas
€ 12,50
voorraad onbekend
Geroepen tot barmhartigheid

Waarom zou iemand gevaar lopen, zijn schema omgooien, zijn banksaldo opgebruiken, en zich smerig maken om een gewonde man van een ander volk en andere sociale klasse te helpen? En waarom zou Jezus tegen ons zeggen:'Doet u dan voortaan net zo.'

Dit is het eerste boek van Tim Keller. Het verscheen voor het eerst in 1989.'Geroepen tot barmhartigheid' is een liefdevol, instructief en motiverend boek over barmhartigheid.

Naast een grondige Bijbelse onderbouwing en inspiratie om met het thema aan de slag te gaan, levert het de lezer ook zeer praktische handvaten om met de kerk echt iets in onze eigen omgeving te gaan doen.

Al bijna dertig jaar weet dit boek christenen uit hun binnenkerkelijke comfortzone te halen. Dat is nog altijd nodig, voor ons allemaal.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen een groot aantal titels van hem, waaronder de bestsellers In alle redelijkheid en De vrijgevige God.

Van Tim Kellers boeken zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Dit boek wordt in april 2017 in de Nederlandse vertaling verwacht in de winkels.

Geroepen tot barmhartigheid Keller, Tim
€ 21,-
voorraad onbekend
Viva de kerk!

Hoop voor de kerk, dat is wat we nodig hebben! In 'Viva de Kerk' onderzoekt Henk Stoorvogel hoe de kerk van Jezus Christus in de komende vijftien jaar aan impact kan winnen om het evangelie met kracht uit te dragen, juist in deze snel veranderende 21e eeuw.

Hij kiest hiervoor een inspirerend voorbeeld: de eerste kerk in Antiochië. Naast de kerk van Jeruzalem groeide de kerk van Antiochië snel uit tot invloedrijk centrum van woordverkondiging en missionaire kiemkracht. Henk Stoorvogel bestudeerde deze kerk en kwam tot tien kenmerken die kerken helpen om vitaal te blijven en hun missie concreet te maken.

Bij dit boek is materiaal voor gespreksgroepen gemaakt, zodat men in de gemeente of kerkgemeenschap samen op zoek kan naar Gods bedoeling voor de lokale kerk.

Viva de kerk! Stoorvogel, Henk
€ 16,99
voorraad onbekend
De grote wever

Hoe God ons vormt door de dingen die wij meemaken

Als christenen geloven we met Psalm 31 dat onze levenstijden in Gods hand zijn; het moment van onze geboorte en het moment van ons overlijden. Maar hoe dat precies in elkaar zit, daarover tasten we in het duister. En ons leven tussen die grote momenten lijkt vooral vrucht van onze eigen keuzes.

Is dat ook zo? Hoeveel vrijheid en invloed hebben we zelf? Wat is de rol die onze Schepper daarin speelt? Heeft Hij, zoals veel schrijvers en voorgangers ons willen doen geloven, een concreet plan met ons leven? In zijn boek De Grote Wever laat de bekende apologeet Ravi Zacharias zien hoe God ons vormt door de dingen die wij meemaken. Hij onderzoekt de invloed van zaken als DNA, teleurstellingen, wil, roeping en bestemming en laat zien hoe ze door God samen worden geweven tot het kunstwerk dat Hij van ons leven wil maken

De grote wever Zacharias, Ravi
€ 15,95
voorraad onbekend