Recensies

Schrijf een klantbeoordeling van een boek wat je kocht bij Ichthusboekhandel.nl Bezoekers van Ichthusboekhandel.nl hechten grote waarde aan de mening van andere bezoekers over de artikelen die wij leveren. Zij lezen graag uw reactie over boeken, muziek en films. (zie onze tips om er zelf één te schrijven)

 
SELECT TOP 10 * FROM ( SELECT ROW_NUMBER() OVER(ORDER BY Date DESC) AS rownr, * FROM ( SELECT ISBN,MAX(CreateDT) AS Date FROM ProductRate WHERE CoyID = 'ichthusboekhandel' AND Text IS NOT NULL AND Status = 1 GROUP BY ISBN ) AS tmptbl ) AS prodtbl WHERE rownr >= 1
 
Onze Vader

Onze Vader

Muis, Jan

"God anno nu"
- Emmie

Het is een boek waar je als lezer wat uithoudingsvermogen voor moet hebben, het is een echt studieboek met uitgebreide theologische en filosofische bespiegelingen. Het boek beschrijft hoe we ons in de huidige tijd een voorstelling kunnen maken van de God van de Bijbel. 

De auteur neemt het 'Onze Vader' als uitgangspunt, omdat dit het meest gebeden en door Jezus zelf ingestelde gebed is. Dit is wel een begrijpelijke keuze, al komt het soms wat gekunsteld over. Lang niet alle namen en kenmerken van God, die de auteur wil behandelen, worden in het gebed benoemd. Voor de beschrijving van God in dit boek is de Bijbel de voornaamste bron, maar dat wil niet zeggen dat het zich daartoe beperkt. De auteur benadrukt dat het juist van belang is de teksten en theorieën in hun historische context te lezen, opnieuw te interpreteren en nieuwe woorden en beelden toe te voegen. Op deze manier wordt verhelderd wie God voor ons is.  

Voor ons westerlingen is het idee van een niet te bewijzen geloof of alom tegenwoordige God maar moeilijk te bevatten. Dit is ook waar de auteur in zijn slothoofdstuk op in gaat. De hele verhandeling is leerzaam en opbouwend voor wie het kan meemaken, maar voor eenieder die alleen vasthoud aan wat het oog ziet, blijft het lastig om te kunnen beginnen geloven.  

De waarde van het boek ligt volgens mij dan ook de manier waarop het probeert vanuit de bijbel en de theologie tot een beeld van de levende God te komen. Hierdoor wordt je zelf ook weer aan het denken gezet over wie God voor jou persoonlijk is, meer dan je in je dagelijks geloofsleven gewend bent te doen. 

Zie ook: https://www.miworries.nl/god-anno-nu/

€ 32,50 Onze Vader
Laden...
 
Rode papaver

Rode papaver

Florijn, Els

"Bijzonder boek"
- Maaike

Opnieuw een heel mooi boek van Els Florijn! Het verhaal boeide en ontroerde me tegelijk. Ik vind de schrijfstijl van de auteur heel mooi: gevoelig, beeldend, maar ook ruimte latend voor de gedachten en fantasie van de lezer.
De auteur heeft nauwkeurig feitenonderzoek gedaan. Achterin het boek geeft ze hier een toelichting op. Dat het gebaseerd is op feiten, geeft het verhaal wat mij betreft een meerwaarde. Absoluut een aanrader!


"Prachtig woordenspel"
- Jacqueline

Wat heb ik genoten van dit boek. Ik had nog nooit iets van Els Florijn gelezen, maar dat gaat veranderen. In deze roman staat geen woord te veel. Een heel knap spel met woorden. Bijvoorbeeld de zin:' De eeuwigheid legt zich langzaam en geluidloos om het jongetje heen'. De emotie spat er af. Het bijzondere is dat het gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Genoten dus!

€ 18,99 Rode papaver
Laden...
 
Vrij als water

Vrij als water

Martin, Charles
ePUB (watermerk) ePUB eBoek (watermerk)

"Review op boek vrij als water; door Charles Martin"
- Bram

Het boek 'Vrij als water' van Charles Martin is naar mijn mening een goed geschreven boek en boeiend om te lezen, waarbij duidelijk te merken is dat de schrijver hart heeft voor hetgeen hij beschrijft. Het boek gaat onder andere in op zaken als: een vervuld leven leiden, doelloosheid, hoop, liefde en meer. Hierbij weet de schrijver een levendig beeld te schetsen van de levensloop van de hoofdpersoon, de omgevingen en situaties waarin de hoofdpersoon zich beweegt. Het boek laat vast geen mens onverschillig en het boek 'vrij als water van Charles Martin' kan ik dan ook van harte aanbevelen!

€ 12,99 Vrij als water
 
Ver van huis

Ver van huis

Martin, Charles

"Zo vader zo zoon"
- Jo van Dorp

Tijdens een weekendje weg kwam het er eindelijk van. Het nieuwe boek van Charles Martin gelezen. Op en top een boek van Martin, die een uiterst vaardige pen combineert met prachtige filmische beelden. Wie een liefhebber is van muziek, zeker van gitaren, wie gelooft dat het verhaal van de verloren zoon, zich vaak herhaalt en wie gelooft in de kracht van vaderschap, zal verrast worden in dit boek. Kan me voorstellen dat de aanwezigheid van engelen, de sfeer van het kwaad en de kracht van genezing niet iedereen direct overtuigd, maar het is wel een boek waar je hart warm van wordt en je tenen niet kromtrekken. Het verhaal is goed gedoseerd en tot het einde verfrissend. Door een samenloop met andere activiteiten heeft dit boek me ook weer sterk bepaald bij de rol van muziek in de samenkomsten van de gemeente.


"over het leven van Charles 'Pin' Cooper"
- tmar

Charles Martin is een geboren verteller. In dit boek vertelt hij over het leven van Charles 'Pin' Cooper, zijn relatie met zijn vader, die grote tentbijeenkomsten hield, Big-Big, zijn liefde voor Daley, Blondie, en zijn muziek.
Het boek vertelt uitgebreid over de muziek-scene in Nashville TN, en geeft een inkijk hoe daar artiesten worden gemaakt en gebroken.
De 4 sterren die ik het boek geef, geven aan dat ik het boek aanbevelenswaardig vind, omdat het verhaal alle ingredienten heeft van een goed verhaal, en omdat het verhaal rond het muziek-gebeuren en de geschiedenis van Nashville zeker interessant is. Door de plastische beschrijving van de omgeving waar Cooper opgroeit, en weer thuiskomt, ben je ter plekke in de bergen van Colorado

€ 21,99 Ver van huis
Laden...
 
Ontmoeting

Ontmoeting

Peters

"Mooie aanzet voor gesprek"
- K. van Genderen

In dit boek tref je 130 voorbeelden aan van pastorale gesprekken. Dat zijn casussen die een pastorale groep kan helpen bij een evaluatie of alleen door herkenning men handvatten krijgt om een situatie te benaderen. Op dit gebied is er heel weinig voor pastorale teams en met name het zeer praktische karakter spreekt mij erg aan. Neit dat ik het met alles eens ben qua benadering, maar alleen al de spiegel die je voorgehouden wordt helpt om scherper te kijken en meer oplossingen te zien.
Wat mij betreft dus wel een echte aanrader.

€ 15,99 Ontmoeting
Laden...
 
De geluksmachine

De geluksmachine

Mulder, Frank

"Tegen het materialisme"
- Emmie

Als je jezelf meer bewust wilt worden van allerlei mechanismen in onze maatschappij die erop gericht zijn ons leven gemakkelijk te maken. Na wilt denken over de manier waarop het leven ons mooier wordt afgeschilderd dan het in werkelijkheid is. Hoe vakanties, producten en mensen als perfect plaatje aan ons opgedrongen worden. Dan raad ik je aan het boek 'De Geluksmachine' van Frank Mulder (Uitgeverij Kok, Utrecht, 2015) te lezen. 

Hij beschrijft hoe de industrie ingrijpt in ons dagelijks leven. Met allerlei technische hulpmiddelen die ons leven makkelijker, mooier en vrijer maken. Maar ondertussen bepalen die apparaten zo'n beetje ons leven in plaats van andersom. We streven steeds naar meer en beter, omdat we anders iets missen of gevaar lopen en op die manier worden we slaaf van geperfectioneerde voorstellingen van de werkelijkheid die niet haalbaar zijn. 

De auteur is bewust een andere weg ingeslagen in zijn leven en beschrijft dit ook in zijn boek, naast tal van andere zaken die hij aankaart. Hij pleit ervoor dat alles wat we kunnen kopen onze honger naar meer nooit zal kunnen stillen, maar dat het een interne onrust is die alleen gesust kan worden door het geloof in God. 

https://www.miworries.nl/de-geluksmachine/

€ 17,99 De geluksmachine
Laden...
 
De geschiedenis van de Joden

De geschiedenis van de Joden

Schama S.

"Verhalende geschiedenis"
- Emmie

Dit boek beschrijft de geschiedenis van het Joodse volk, hetgeen volgens de schrijver de geschiedenis van de wereld bepaalt. Dat is misschien wat pretentieus, maar het speelt toch zeker een rol. Want het Joodse volk blijft een volk, hoezeer zij ook in diaspora leven. Daardoor volg je met hun geschiedenis ook hun omzwervingen rond de wereld en dus vele geschiedenissen.  

Simon Schama maakt uitputtend gebruik van allerhande bronnen, zo citeert hij bekende geschiedschrijvers zoals Flavius Josephus, maar gebruikt ook brieven van individuen die verder anoniem blijven in de geschiedenis.
De schrijver gaat verhalend te werk, waardoor het ondanks de vele gruwelen die het Joodse volk in de loop der tijd heeft moeten verduren toch een mooi werk is.  

Dit eerste boek beschrijft de periode van 1000 voor Christus tot 1492 en in het najaar van 2017 wordt deel twee verwacht, dat de daaropvolgende periode tot het heden zal beslaan. 

https://www.miworries.nl/geschiedenisles/

€ 34,95 De geschiedenis van de Joden
Laden...
 
Het kleine meisje van de hoop

Het kleine meisje van de hoop

Kooi, Margriet van der

"Hoe mensen aangesproken kunnen worden vanuit de Bijbel"
- Emmie

'Het kleine meisje van de hoop' is een mooi boekje. Het bestaat uit korte hoofdstukken van telkens zo'n 3 pagina's. Ieder met een verhaal uit het dagelijks leven van de auteur, dominee van der Kooi – Dijkstra. Ze is geestelijk verzorger in een ziekenhuis en kaart, aan de hand van allerlei gesprekken en brieven uit haar werk, verschillende maatschappelijke thema's aan.  

Rode draad is de hoop, in de ogen van de auteur het ondergeschoven kindje van de drie christelijke deugden (geloof, hoop en liefde). Geloof en liefde gaan om wat er nu is, terwijl de hoop gaat over wat zal zijn. Als een kind, energiek en onbevangen, geeft de hoop niet op. 

Het boek zet aan tot denken, over hoe we met onze medemens omgaan en over wat hoop doet in een leven. Het doet prachtig verslag van hoe mensen aangesproken kunnen worden vanuit de Bijbel, ook wanneer ze hier niet mee opgegroeid of bekend zijn. 

https://www.miworries.nl/het-kleine-meisje-van-de-hoop/

€ 14,90 Het kleine meisje van de hoop
Laden...
 
Read write grow

Read write grow

Poolen, Wilma

"Waardevol & inspirerend"
- T.Koopman

Wederom een super mooi, inspirerend,verrijkend en toegankelijk schrijf-bezin stille tijd boek van Wilma Poolen!
Naast haar voorgaande boeken (love to write...start to write en pen de preek) is ook dit een prachtig en toegankelijk schrijf / doe-boek...adv verschillende schrijftechnieken toegespitst op een gedeelte uit de bijbel ... komen de bijbelverhalen / teksten "tot leven", je leert nieuwe dingen en de verzen blijven ook echt in je gedachten "hangen"...zelfs na dagen/weken! 

Heel waardevol en ik hoop dat er nog veel meer van Wilma haar schrijfstershand uit mag komen!
Een aanwinst in de Boekenwereld! 

Boordevol inspiratie en geestelijk voedsel voor alle dagen en en voor iedereen! 

Thorinda

€ 19,95 Read write grow
Laden...
 
Hemelbewijs

Hemelbewijs

Buff, Bruce

"Intelligent ontwerp"
- Jo van Dorp

Hemel bewijs kwam in Amerika uit als debuut onder de titel the soul of the matter. Het is een thriller van een auteur die de lans breekt voor het idee van "intelligent design" en daarbij ook nog aansluit bij een wat meer rooms-katholieke uitleg. Nu is het zo dat door de theologie die in die kerk gehanteerd wordt er meer ruimte is om over dit soort variaties na te denken. Persoonlijk kan ik alleen maar deze theorie zien als een opstapje naar scheppingsgeloof, maar theïstisch evolutionisme heb ik altijd maar een doekje voor het bloeden gevonden. Toch vind ik dit boek minimaal 4 sterren waard, omdat het een absoluut intelligent boek is, bij vlagen behoorlijk spannend en je flink laat nadenken over je bestaan en de zin daar van. Het stelt ook vragen over zingeving en hoe die ontstaat in relatie tot mensen om ons heen en je onontkoombaar dan bij een Schepper uitkomt die een relatie wil hebben met mensen.  

het boek is soms wat technisch, maar wie het concept van intelligent design wil doordenken heeft hier een zeer aantrekkelijke vorm in gevonden.

€ 15,00 Hemelbewijs
Laden...