Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Top 10 spannende christelijke boeken

De top 10 van actuele christelijke thrillers die leverbaar zijn bij Ichthusboekhandel.nl

Ichthusboekhandel heeft een aanbod met spannende christelijke boeken voor uren lang leesplezier. Bekende auteurs als Charles Martin, Stephen James, Ted Dekker, Dee Henderson, Tosca Lee, Randy Singer en Mike Nappa liggen bij Ichthusboekhandel.

Binnenkort komen er weer een aantal interessante christelijke thrillers aan. We zijn benieuwd wat zij in deze top 10 gaan doen!

Blog over christelijke thrillers....?!

Het lot van koningen

'Het lot van koningen' is een spannende historische christelijke thriller die je meeneemt naar de tijd van de Franse Revolutie. Maar het is ook een verhaal in de stijl van Perretti en Alcorn, waarin de geestelijke wereld achter een conflict zichtbaar wordt.

1793. Als de terreur zijn schaduw begint af te werpen over Frankrijk steekt Thomas Pryce, de nieuwe pastor van Deal, het Kanaal over om de vermiste ouders van zijn Franse vrouw te vinden. Terwijl hij het hoofd moet bieden aan angstige gevaren vervolgt hij zijn weg naar Bretagne, waar hij niet alleen achter het lot van zijn schoonouders komt, maar ook een complot ontdekt dat de Britse monarchie omver dreigt te werpen. Vechtend tegen een sinister geheim genootschap en in een race tegen de klok, dwarsboomt Pryce de plannen van een Parijse spion en zijn agenten in Londen.

Mark Stibbe is auteur van humoristische christelijke boeken.

Graham Taylor is auteur van o.a. Schaduwmeester, Femme Fatale en Alsemster. Na een leven in de muziek en de occulte wereld, kwam hij tot geloof in Christus en werd vicar in de Anglicaanse kerk.

Voor de liefhebbers van christelijke thrillers met oog voor geestelijke strijd

Het lot van koningen Stibbe, Mark; Taylor, G.P.
€ 20,-
voorraad onbekend
Nummer 49

Ted Dekker levert met Nummer 49 een nieuwe thriller af in de stijl van de serie De Cirkel.

De blinde Rachelle ondergaat een behandeling om van haar blindheid af te komen, maar er gaat iets mis. Ze wordt wakker in een andere wereld. Vanaf dan reist ze van de ene naar de andere wereld en volgen we haar zoektocht naar de Vijf Zegels van de Waarheid.

Nummer 49 is het eerste deel in een tweeluik.

Nummer 49 Dekker, Ted
€ 22,99
voorraad onbekend
Hemelwater

Charles Martin, bekend van de film, The Mountin between us, grijpt je beet in "Hemelwater". Een indringende roman over opoffering, overgave en nieuwe kansen in de wereld van een Vietnamveteraan.

De Vietnamveteraan Joseph (Jo-Jo voor vrienden) heeft zich met zijn hond Rosco teruggetrokken in een chalet in de bergen. Gewond in zijn lichaam en zijn geest moet hij de trauma's uit Vietnam onder ogen zien te krijgen.

Allie, die kort daarvoor haar man heeft verloren bij een afschuwelijk ongeluk verloor eerder ook het familiebedrijf, een geweldig restaurant aan de kust van Florida. Diep teleurgesteld en bezig de hoop te verliezen voor de toekomst, tot dat een persoon uit haar verleden opduikt.

Teruggetrokken in een berghut in de bergen van Carolina, ontdekt Joseph een moeder met twee kleine kinderen verdwaald in het woud. Arbeidsmigranten die vluchten voor een gewelddadige vader. Instinctief besluit hij hen te helpen om terug te keren naar hun familie in Florida. Als hij daar zijn geboorteplaats bezoekt, is er een bitterzoete ontmoeting met zijn jeugdliefde Allie.......

Terwijl Joseph Allie helpt om haar leven weer op de rit te krijgen, valt dat van hem juist steeds meer uit elkaar. De geheimen die Joseph al 45 jaar bewaart, keren zich nu tegen hem en dreigen alle hoop te vernietigen voor een tweede kans in het leven en de liefde.

In Hemelwater toont Charles Martin zich een bijzondere verhalenverteller, van grote wijsheid en compassie en sluit hij heel diep aan bij onze dromen die we koesteren, de strijd die we daarmee hebben en de moed die we moeten opbrengen wanneer het leven ons lijkt te verraden, wanneer we het liefste wat we hebben proberen te omarmen.

Charles Martin, New York Times bestseller auteur, schreef eerder o.a. Ver van huis en Vrij als water. Zijn boek Over bergen heen, werd in 2017 verfilmd als The mountain between us. In Nederland werden reeds meer dan 20.000 boeken van deze auteur verkocht. Als auteur heeft hij een connectie met Jeugd met een Opdracht. Hij weet op een natuurlijke wijze bijbelse noties als liefde, hoop en herstel te combineren met een spannende context die altijd verrassend en authentiek is......!

Goodreads.com over het boek Send down the Rain, de engelse titel van dit boek door Charles Martin

Recensie Reformatorisch Dagblad Hemelwater door Charles Martin

Hemelwater Martin, Charles
€ 19,99
voorraad onbekend
Harteloos

Steven James weet als geen ander ons te leiden door een web van leugen in de kersverse thriller Harteloos rond Patrick Bowers en zijn geliefden.

FBI-agent Patrick Bowers onderzoekt de zelfmoord van de zoon van een senator. Als hij het geheim achter deze daad probeert te ontrafelen en de eeuwenoude code probeert te achterhalen die licht op de zaak zou kunnen werpen, komt hij op een donker pad met vetes en dodelijke geheimen terecht. De mensen van wie hij houdt komen in gevaar

Harteloos James, Steven
€ 23,99
voorraad onbekend
Het Kremlin Complot

In Het Kremlin Complet neemt Joel C. Rosenberg ons mee in een razendsnelle politieke thriller over de ontwikkelingen in Rusland. Daarbij laat hij ons verbijsterd achter, nauwelijks beseffend hoe actueel (en volgens sommigen profetisch) hij eigenlijk schrijft. Een bijzonder christelijke thriller voor de vakantie of een heerlijk vrij weekend.

Juist op het moment dat oplopende spanningen tussen Noord Korea en Iran het uiterste vragen van de Amerikaanse president ontstaat een nieuwe onheilspellende dreiging aan de horizon. Marcus Ryker, voormalig geheim agent van de USA en Oleg Kraskin, naaste medewerker van de Russische president staan ieder voor onmogelijke uitdagingen. Kan het kwaad een halt worden toegeroepen? En, welk offer is dit waard.....? De Russische president is koortsachtig bezig de macht in handen te krijgen en zo de oppositie de mond te snoeren. Hij werkt bovendien aan een gewaagde bliksemsnelle militaire aanval die de NAVO uit elkaar kan rukken en Washington en Moskou op de grens van een kernoorlog brengt. Joel Rosenberg is een internationaal vermaard thrillerauteur die in Israël woont en werkt. Zijn christelijke thrillers worden wel eens omschreven als profetische fictie. Lees en ontdek zelf of dit waar is of niet.

Goodreads geeft 4,32 sterren voor het Kremlin complot van Joel C. Rosenberg

Het Kremlin Complot Rosenberg, Joel C.
€ 22,50
voorraad onbekend
Fataal bewijs

Fataal bewijs van Rachel Dylan is een spannende christelijke thriller die gaat over een gevaarlijk spel om veel geld wat zich voordoet in de farmaceutische wereld.

Advocate Kate Sullivan neemt het op tegen een groot farmaceutisch bedrijf uit de Big Pharma wereld.. Hun nieuwste en dure medicijn heeft levens verwoest en Kate wil gerechtigheid. Als er een klokkenluider dood gevonden wordt, neemt de zaak een onheilspellende wending.

Detective Landon Jones gaat de aanklacht van de klokkenluider onderzoeken en ontdekt zo dat het bedrijf een gevaarlijk spel speelt. Onderwijl wil hij in het reine komen met fouten uit zijn eigen verleden. Tevens probeert hij Kate te beschermen voordat de zaak ook haar fataal wordt........

Voor de liefhebbers van Dee Henderson, Terri Blackstock en Dani Pattrey

Auteur Rachel Dylan is tien jaar lang advocate geweest. Ze heeft meerdere juridische thrillers geschreven, waarvan Fataal bewijs haar debuut is in Nederland.

Fataal bewijs Dylan, Rachel
€ 19,99
voorraad onbekend
De bezetene

Craig Parshall is terug met de Bezetene, een christelijke thriller waarin advocaten, de bovennatuurlijke wereld en de kracht van de waarheid een grote rol in spelen.

In zijn jeugd heeft Trevor Black geestelijke krachten ontketend die hij toen nog niet kon bevatten. Jaren later is Trevor een succesvolle strafrechtadvocaat in New York, met een dure Aston Martin en een mooie vrouw. Door een bijzondere gebeurtenis ontvangt hij een moeilijke en belastende gave: hij kan het onzichtbare zien. En alle kwade machten die hij nu kan zien, hebben het op hem gemunt.

Als een van Trevors vroegere vrienden wordt vermoord, lijkt de werkwijze griezelig veel op een andere serie schokkende moorden die al eerder op Trevors pad kwamen. Dus moet Trevor terug naar zijn geboortegrond om een moordenaar te vinden... Niet alleen om zijn eigen persoonlijke demonen onder ogen te komen, maar ook de bovennatuurlijke.

Eigenlijk is de bezetene een verhaal over geestelijke strijd en hoe daarin God samenwerkt met Zijn kinderen voor de waarheid!

Goodreads geeft dit boek meer dan 4 sterren...!

Craig Parshall leverde eerder New York Times bestsellers. Hij is advocaat geweest en is een succesvol auteur.

De bezetene Parshall, Craig
€ 23,50
voorraad onbekend
Ver van huis

'Ver van huis' van Charles Martin is een nieuwe, prachtige roman over een verloren zoon en de helende kracht van muziek.

Op zijn achttiende verlaat singer-songwriter Cooper O'Connor het huis van zijn vader voorgoed, op naar een glanzende muziekcarrière. Althans, dat verwacht hij.

Maar al snel is hij alles kwijt. Na vijf moeizame jaren wordt hij verliefd op Daley Cross en haar prachtige stem. Hun vriendschap groeit, maar voor hij zijn liefde kan bekennen, wordt hem een misdaad in de schoenen geschoven, schiet iemand hem neer en laat hem achterin een brandend huis. Wonder boven wonder overleeft hij, maar zijn stem is voor altijd beschadigd: hij zal nooit meer zingen.

Hij keert terug naar de bergen van Colorado. Daar hoopt hij antwoorden te vinden op zijn vragen. Op vergeving en verzoening met zijn vader is geen kans meer, maar hij besluit zijn gave in te zetten om anderen te helpen, hopend dat er op een dag bevrijding komt.

Recensie Reformatorisch Dagblad

Ver van huis Martin, Charles
€ 22,99
voorraad onbekend
Zwart water

'Zwart water' van Dee Henderson is het eerste deel in een thriller serie rond de getalenteerde rechercheur Evie Blackwell, die recent een cold cases-team heeft opgezet.

Rechercheur Evie Blackwell verruilt de stad Chicago voor het platteland van Carin County, waar ze zich samen met de plaatselijke sheriff Gabriel Thane stort op twee oude, onopgeloste vermissingszaken. Terwijl ze door het oude bewijsmateriaal gaan, doet Evie een verrassende ontdekking, wat een spoor op lijkt te leveren naar een derde cold case-zaak. Maar het wordt past echt gecompliceerd als sheriff Thane en zijn familie meer lijken te weten. Evie bijt zich in de zaak vast en besluit Carin County niet te verlaten voordat ze elke steen heeft omgedraaid en alle zaken zijn opgelost.

Dee Henderson brak door met haar O'Malley serie over een groep pleegkinderen die samen een familie vormen. Ze weet als geen ander mysterie, romantiek en familiedrama met elkaar te verweven.

Zwart water Henderson, Dee
€ 21,99
voorraad onbekend
Wat je niet ziet

Wat je niet ziet van Laura Gallier is haar debuut als spannende boek auteur. Een christelijke thriller in stijl van Peretti, die urenlang leesplezier geeft. En daarna nog veel stof tot nadenken.

In maart, tijdens Owen Edmonds laatste jaar op de middelbare school, hebben al elf leerlingen van de Lincoln Forest High School zelfmoord gepleegd. Te midden van alle media-aandacht en sensatiebeluste omstanders blijft Owen rustig, totdat hij zijn eigen bijna-doodervaring heeft en wakker wordt in een compleet andere realiteit.

Owen probeert grip te krijgen op wat hij ziet, en gaat op zoek naar antwoorden. Hij blijkt de enige te zijn die de werkelijkheid kan zien. Daarom ziet hij het als zijn taak om de mensen waar hij van houdt te redden. Een moeilijke taak als niemand je gelooft...

Wat je niet ziet Gallier, Laura
€ 20,99
voorraad onbekend