Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De Bijbel die bij je past

Woensdag 24 juni 2020

statenbijbel

de Bijbel is er in allerlei maten. Van heel grote kanselbijbels, tot kleine boekjes die zo in je borstzakje passen. En dan heb je nog verschillende tussen formaten.

In dit artikel enkele tips voor de keuze van het formaat van je Bijbel:

kleine bijbelCentraal bij de keuze staat leesbaarheid. Dat betekent dat het lettertype zodanig leesbaar is dat het passend is bij het gebruik. Het lettertype is vervolgens leidend voor het formaat. Een grote letter en een klein boek kan bijvoorbeeld niet bij een Bijbel. Vaak zal het een afweging zijn tussen verschillende vormen. Omdat men vaak jarenlang doet van een Bijbel is het wel belangrijk om op enkele punten goed te letten, die we hier onder samenvatten in enkele vuistregels.

Enkele vuistregels bij de keuze van het formaat voor een Bijbel:

* Om mee te nemen naar een kerkdienst wordt meestal voor een handzaam formaat gekozen. ( 10 x 15 cm) die ook vaak iets luxer mag zijn.
* Voor persoonlijk Bijbellezen wordt meestal een basiseditie gekozen ( 12 x 18)
* Voor tafelgebruik is de huisbijbel het formaat: ( 15 x 17 of 22 x 15,5)
* Rond de 45 jaar krijgt bijna iedereen wat meer moeite met lezen. Kies dan een iets groter exemplaar.
* Op reis (vakantie, backpackers) wordt veelal gekozen voor de kleinst mogelijke Bijbel. Vaak voldoet dan een Nieuwe Testament met de Bijbelboeken Spreuken en Psalmen uitstekend. Sinds kort is er ook de dwarsligger (12x 8 cm) voor de Nieuwe Bijbelvertaling en de Herziene Statenvertaling. Tip: in het Engels kunnen we heel veel leuke bijbels leveren die erg compact zijn en er leuk uit zien.

Omdat tegenwoordig de Bijbel niet meer standaard een zwart boek is, zijn er ook allerlei varianten in de uitvoeringen. Vaak in de vorm van een limited edition. Men zoekt dan niet alleen de Bijbel die qua vertaling en leesbaarheid bij je past, maar ook één die aansluit bij de uitstraling die je wilt hebben.

Voor een maatwerkadvies kunt u het beste langskomen in de winkel, omdat we daar u (bijna) alle leverbare Bijbels kunnen laten zien.

Ichthusboekhandel heeft een groot assortiment bijbels op voorraad zowel in het Nederlands als het Engels.

Overzicht uitvoeringen bijbels